Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat u ukrajini

Rusija lansirala veliki raketni napad na Ukrajinu, oboreno manje projektila nego do sada

Aftermath of recent shelling in Makiivka
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/5
13.01.2024.
u 14:21

Protuzračna obrana oborila je ruske rakete u najmanje pet regija diljem Ukrajine, prema lokalnim dužnosnicima iz tih pokrajina

Rusija je u ranim jutarnjim satima u subotu započela veliki raketni napad na Ukrajinu, čija je protuzračna obrana uspjela oboriti znatno manje projektila nego obično. Rusija je lansirala 37 projektila i tri bespilotne letjelice, a oboreno je osam raketa, reklo je ukrajinsko ratno zrakoplovstvo u priopćenju na društvenim mrežama.

Glasnogovornik ratnog zrakoplovstva je ranije ovog tjedna rekao da se Ukrajina sada suočava s manjkom raketa za protuzračnu obranu. Nije zasad jasno je li to razlog za manji broj oborenih projektila. Većina raketa korištenih u napadu su bile izuzetno brze te ih je znatno teže oboriti, reklo je zrakoplovstvo.

"Trebalo bi istaknuti da više od 20 (komada oružja) na popisu, koji nisu bili uključeni u broj oborenih, nije stiglo do svojih meta, što je rezultat aktivnih protumjera elektronskog ratovanja", stoji u priopćenju. Nisu pružene pojedinosti o ciljevima napada.

Protuzračna obrana oborila je ruske rakete u najmanje pet regija diljem Ukrajine, prema lokalnim dužnosnicima iz tih pokrajina. Veliki jugoistočni grad Dnjipro je pogođen, rekao je lokalni guverner, no također nije pružio daljnje pojedinosti.

Policija u sjevernoj Černihivskoj oblasti objavila je fotografiju velikog kratera nastalog od oborene rakete. "Nekoliko privatnih kuća i nestambenih zgrada je oštećeno, jedna zgrada je praktički uništena, što je rezultat udara krhotina neprijateljske rakete", rekla je policija.

VIDEO Požar u Sankt Peterburgu

Ključne riječi

Komentara 11

ST
Stvarnost
19:31 13.01.2024.

Odose Ukri niz vodu nema se vise vremena i strpljenja za njih trenutno su aktivna nova zarista ,Videli ameri da nema nista od njih da je postalo samo gubljenje novca Americkih gradjana gotovo to je to.Kod nas u EU Nemcii pukli sad se pojavili Englezi i posle njih nema ko drugi finansirati Rat u Ukraini

T7
Toro. 71
14:57 13.01.2024.

Ovi od 38 o borili 42

ST
Stvarnost
19:34 13.01.2024.

I jos da dodam vidi se i po medijima da se blizi kraj sve manje tekstova o ratu u Ukraini gotovo jos malo pa nastupa tisina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije