Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAROBLJENI RADNICI

Rusi su zauzeli nuklearnu elektranu u Černobilu: 'Ovo je jedna od najozbiljnijih prijetnji u Europi danas'

Ukrainian armed forces hold drills in the abandoned city of Pripyat
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/4
24.02.2022.
u 18:50

Nuklearnu elektranu u Černobilu zauzele su ruske snage, objavio je savjetnik ureda ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak

Nuklearnu elektranu u Černobilu zauzele su ruske snage, objavio je savjetnik ureda ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak.

- Nemoguće je reći da je nuklearna elektrana u Černobilu sigurna nakon potpuno besmislenog napada Rusa - dodao je i istaknuo: 

 

- Ovo je jedna od najozbiljnijih prijetnji u Europi danas. 

Dodao je i kako još ne znaju u kakvom su trenutno stanju postrojenja u Černobilu. 

Hana Ljubakova, novinarka iz Bjelorusije, objavila je na Twitteru da su ruske snage zauzele nuklearnu elektranu u Černobilu. Radnici elektrane su zarobljeni, piše Ljubakova.  

Istu informaciju objavio je i Christo Grozev, nagrađivani istraživački novinar i izvršni direktor Bellingcata, istraživačke web stranice.

U Černobil su Rusi ušli preko Bjelorusije, a kako je ranije izvješteno sumnjalo se da je u borbama oštećeno skladište nuklearnog otpada.

VIDEO Samo 15 minuta zapadno od Kijeva, helikopterski napad na aerodrom Antonov

Ključne riječi

Komentara 16

UZ
uzdravlje
07:49 25.02.2022.

Radioaktivni otpad u prljavim bombama je jako opasan i zato ga rusi zele sklonit. Ako nacionalisti taj otpad prodaju islamistima, cijela eu je ugrozena.

PR
prokurator
20:36 24.02.2022.

i šta će sad za radioaktivnim objektom? aaaaahahahahahahhah 😂😂😂😂😂

JO
jorgen
20:40 24.02.2022.

Upravo suprotno, veća opasnost bi bila da je Černobil ostao pod prijetnjom osvajanja od strane brigada Azov koje su sada više nego dobro naoružane i kojima je to bila namjera. Ljudi nisu svjesni kojih se sve paravojnih formacija nakotilo po Ukrajini svih ovih godina. Na nekim pravcima, ako želiš proći, moraš imati žnjoru među njihovim zapovjednicima ili platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije