Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasio se i nakladnik

Roditelji zgroženi: Udžbenici su se raspali, učitelji su nam rekli da ih lijepimo selotejpom

udžbenici
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
13.09.2019.
u 14:41

Čim smo saznali za nedostatak, odmah smo obavijestili sve škole te svima ponudili zamjenu za ispravan primjerak spomenutog naslova što ćemo učiniti u najkraćem mogućem roku, poručuje nakladnik

U ponedjeljak su klinci dobili udžbenik, a u utorak su prvi put pisali u njega. Kada su došli kući, imali smo što vidjeti - kupusaru! Kako koju stranicu okrenete, tako listovi ispadaju, ljepilo puca. A kada smo idućeg dana stigli s djecom u školu, učiteljica nam je rekla: "Eto, udžbenici se počinju raspadati, pa kod kuće lijepite stranice selotejpom da se ne raspadnu cijeli." Svi smo zgroženi, jer su nam u školi rekli da udžbenike koje smo besplatno dobili moramo čuvati i na kraju školske godine vratiti, inače ćemo platiti štetu - požalili su se za Glas Slavonije roditelji osječkih prvašića.

Konkretno, radi se o radnom udžbeniku za hrvatski jezik "Škrinjica slova i riječi" nakladnika Alfa - nakladnika čije su udžbenike učitelji odabrali u najvećem broju, nakon onih Školske knjige

- I drugi udžbenici nakladnika izgledaju isto kao i ovaj koji se svima raspao, cijelom razredu. Od Alfe imamo još matematiku te prirodu i društvo, također radne udžbenike. Bojimo se da će biti još toga čim ih se počne koristiti. Jer do sada se koristio samo ovaj udžbenik iz hrvatskog - zabrinuti su roditelji.

Kažu kako na prvi pogled udžbenici izgledaju fantastično.

- Sadržajem i konceptom zbilja smo zadovoljni, ali kvaliteta je katastrofa. Ti udžbenici nisu uvezani, nego su lijepljeni. I to, čini nam se, nekim užasno lošim ljepilom. Znamo da su besplatni, ali da se novi udžbenici raspadaju nakon jednog korištenja, kako je to moguće - pitaju se. Pitaju se također moraju li oni to platiti.

Direktor Alfe Miro Petrić objasnio je što se dogodilo.

- Podatak kojeg spominjete evidentirali smo već prošli tjedan, a dogodilo se to da je, nažalost, manja količina spomenutog naslova izašla iz tiskare prije propisanog roka koji je potreban za sušenje ljepila. To je uzrokovalo da se korice i knjižni blok nisu dovoljno dobro "sljepili" te nisu postigli potrebnu razinu kompaktnosti - kaže Petrić za Glas Slavonije. Tvrdi da su obavijestili škole.

- Čim smo saznali za nedostatak, odmah smo obavijestili sve škole te svima ponudili zamjenu za ispravan primjerak spomenutog naslova što ćemo učiniti u najkraćem mogućem roku. Iskreno nam je stalo da naši prvašići ne osjete nikakav nedostatak te smo maksimalno fokusirani na rješavanje nastale situacije - poručio je Petrić.

Video: Prosvjed učitelja i profesora

Ključne riječi

Komentara 8

SV
SveJeUzalud
15:17 13.09.2019.

.....kako koji dan okreneš u hrvatskoj ...svaki jednako nevalja od lošeg materijala napravljeno...kupusara.

VO
vorda400
17:25 13.09.2019.

Besplatni udžbenici???e moj narode možda samo izgledaju besplatno ali si malo pogledajte poreze i režije iz čega se oni na kraju i plaćaju i onda "nakladnik" fino uvali smeće po cijeni pravih udžbenika a razlika se podijeli sa "igračima"

ZI
zip123
20:00 13.09.2019.

Kao i sve kod nas,cim otvoris i dirnes raspada se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije