Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljiva metoda

Kako je učiteljica zainteresirala učenike za matematiku: 'Tuklo se za zadatke'

Marlena Bogdanović
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
21.09.2017.
u 14:52

Zadaci su bili kodirani i samo ih je QR reader mogao "dešifrirati"

Marlene Bogdanović, učiteljica u OŠ Tučepi, na zanimljiv je način odlučila zainteresirati učenike za matematiku.

Učiteljica je odlučila zadatke kodirati tako da ih može dešifrirati samo čitač QR-a, a učenicima je to bilo toliko zanimljivo da su se, kako je komentirala Bogdanović, tukli za zadatke iz matematike, a zvono je zazvonilo baš kad je bilo najzabavnije.

– Danas se žestoko negodovalo kada je zvono oglasilo kraj sata matematike! Zadaci su bili kodirani i samo ih je QR reader mogao "dešifrirati". Moto je bio: sakupi ih sve, a to nije bilo lako jer svi kvadratići izgledaju vrlo slično, pa se moralo puno kodova naskenirati da se nađe cijela kolekcija. A nove se kodove smjelo skenirati tek kad se riješe prethodno odabrani zadaci... i baš je zvonilo kad je bilo najzabavnije! Da ne bi bilo nereda, morala sam im dati papiriće da rješavaju za domaći rad – objavila je Bogdanović na Facebooku.

Komentara 12

ST
stefj
15:26 21.09.2017.

Svaka čast.... Nisu djeca glupa, pa da ih 80% ima problema s npr. matematikom, učitelji su problem, ne znaju ili ne mogu ili im se ne da. To je najveći problem... Nikakva reforma tu neće pomoći ako se ne napravi valorizacija rada, vrednovanje učitelja prema uspjehu djece i sl. Vaučerizacija i jako privatno školstvo je rješenje, no da se to proba provesti, izbila bi revolucija. Lijepo je primati plaću svaki mjesec, radio, ne radio, uvijek isto...

Avatar AligatorXO
AligatorXO
15:19 21.09.2017.

Pravi nastavnik/profesor zlata je vrijedan. Bravo Marlena.

ST
stipe123
15:52 21.09.2017.

Dobra učiteljica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije