Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uputili su zahvalu

Roditelji i obitelj puštenih BBB-ovaca: 'Zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su nam iskazali razumijevanje, podršku i pružili pomoć'

Zagreb: Povratak pripadnika BBB-a iz zatvora u Grčkoj
Foto: PIXSELL
1/4
04.01.2024.
u 18:08

"Posebnu zahvalnost izražavamo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću koji je, u skladu sa Ustavnim i zakonskim ovlastima, činio sve za sigurnost državljana RH te za njihov povratak u Hrvatsku", poručili su

Nakon pet mjeseci agonije BBB-ovci pušteni su na slobodu nakon nereda u Grčkoj neposredno prije utakmice AEK – Dinamo početkom kolovoza. U neredima smrtno je stradao 29-godišnji navijač AEK-a, a zbog toga je stotinjak navijača Dinama završilo u pritvoru. U procesu puštanja navijača sudjelovala je Vlada Republike Hrvatske kao i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana roditelji i članovi obitelji zahvalili su svima koji su sudjelovali u tom procesu na trudu. Zahvalu prenosimo u cijelosti.

"Poštovane / Poštovani, nakon gotovo 5 mjeseci neizvjesnosti i zabrinutosti za sigurnost naših članova obitelji, uoči proteklog Božića, svih 102 navijača pritvorenih u grčkim zatvorima vratilo se u Hrvatsku te su naše obitelji ponovo postale potpune, a radost Božića za nas je time postala posebna. Mi, obitelji, zahvaljujemo odvjetniku g. Athanasiosu Kaimenakisu te ostalim odvjetnicima na doprinosu koji su dali pružajući našim najmilijima pravnu pomoć i potporu, a obiteljima ulijevajući nadu u pozitivan ishod. Posebnu zahvalnost izražavamo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću koji je, u skladu sa Ustavnim i zakonskim ovlastima, činio sve za sigurnost državljana RH te za njihov povratak u Hrvatsku. Također zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske, koja je, u suradnji sa resornim ministarstvima i Veleposlanstvom, uvijek nastojala pomoći kako bi nama obiteljima olakšali neizvjesnost i brigu za naše članove obitelji. Zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su nam iskazali razumijevanje, podršku i pružili pomoć onda kada je to bilo najpotrebnije.  Veliko HVALA! Svima želimo mir i dobro!  Sretna vam Nova godina!", poručili su. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Privođenje navijača BBB kojeg traži Grčka

Komentara 5

SE
Senior2
13:40 05.01.2024.

Pitanje roditeljima, jeste li ih po povtatku upitali jesu li nešto naučili ili će njihov obratac ponašanja biti onakav smo vidjeli prilikom povratka prve grupe. Vidim da javnost ima krivu percepciju njihovog puštanja na slobodu. Kiliko sam ja razumio oni su samo pušteni da se brane sa slobode. Kakve će biti konačne odluke odlučiti će sid.

MI
misho32
10:44 05.01.2024.

da mi imamo u Hrvatskoj pravu hrvatsku vlast ne bi jedno korumpirano grčko pravosuđe usudilo se zatvoriti preko stotinu hrvatski građana i držalo ih u grčkim kazamatima preko 5 mjeseci bez da je podiglo optužnice . Izgleda da je toto bilo u dogovoru sa našom vlasti , jer se navijača opasni i ova ih se anacionalna vlast jako boji . Navijači su jedina skupina koja može nešto pokrenuti.

DU
Deleted user
19:14 04.01.2024.

'Zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su nam iskazali razumijevanje, podršku i pružili pomoć' A ja bih molio roditelje da svoje mazice i kriminalce drže što dalje od Dinama i poštenih navijača !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije