Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestala sa tri godine

Stigli rezultati DNK analize: Mlada Poljakinja ipak nije nestala Madeleine McCann

Foto: iammadelinemccanbackup/Instagram
1/4
04.04.2023.
u 12:36

Madeleine je nestala 2007. u dobi od tri godine dok je s obitelji bila na odmoru u Portugalu

Mlada Poljakinja koja je stekla veliku popularnost na internetu tvrdnjom da je ona Madeleine McCann ipak nije nestala Britanka, pokazali su rezultati DNK testiranja. Julia Wendell, koja se također predstavlja kao Julia Faustyna i Julia Wandelt, dospjela je na naslovnice nakon što je rekla da bi mogla biti Madeleine, što je temeljila na nekim sličnostima u njihovom izgledu.

Madeleine je nestala 2007. u dobi od tri godine dok je s obitelji bila na odmoru u Portugalu. Detektivi su od tada potrošili milijune pokušavajući otkriti što se dogodilo djevojčici. Julia je napravila DNK test kako bi saznala više o svom identitetu i rezultati su konačno stigli nakon tjedana čekanja, te potvrdili da ona nije nestala djevojčica. Julia je Poljakinja, s litavskim i rumunjskim naslijeđem, piše Mirror.

Dr. Fia Johansson, privatna istražiteljica i medij koja je pomagala Juliji, rekla je da njena potraga za odgovorima nije bila uzaludna jer je pomogla da se potraga za Madeleine pomakne naprijed. "Julia je barem natjerala istražitelje da pokrenu slučaj McCann – ona je učinila da se stvari dogode", rekla je.

Julia se nedavno pojavila u popularnom američkom chat showu Dr Phil kako bi razgovarala o svojim uvjerenjima da bi mogla biti Madeleine. Mlada žena je tvrdila da ne želi kontakt sa svojim roditeljima, bez obzira na to što rezultati DNK pokažu. Odlučno je izjavila: "Ako je ona moja majka, ne želim imati kontakt s njom, to je sve, ali vjerujem da mi ona nije majka." Juliji je tijekom boravka u emisiji također pročitana izjava njezine obitelji.

"Uvijek smo pokušavali razumjeti sve situacije koje su se događale s Julijom. Brojne terapije, lijekovi, psiholozi i psihijatri - Julia je sve to imala zajamčeno. Nije ostala sama. Prijetnje na našu adresu od Julije, njezine laži i manipulacije, aktivnosti na internetu. Sve smo to vidjeli i pokušali smo spriječiti, objasniti, tražili smo da prestane" napisali su očajni članovi obitelji.

"Julia je nekada htjela biti pjevačica, model. Uvijek je htjela biti popularna. Sada je dobila milijun pratitelja. Internet neće zaboraviti, a očito je da Julia nije Maddie. Očajni smo ovom trenutnom situacijom" dodali su.

VIDEO Djevojčica (8) koja je nestala u Njemačkoj nakon godinu dana pronađena u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije