Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČNOST Ana i Lucija iz Zagreba te Goran iz Vrbovca poželjeli su da im "Prljavci" otkriju tajnu kako osnovati rock-bend

Rockeri pod svaku cijenu

243448.jpg
import
22.09.2005.
u 10:32

A što da radi domaći tinejdžer kad cijeli njegov razred pod odmorom sluša narodnjake, a na tulumima red Thompsona "režu" redom Cece? Nema druge, nego uzeti stvari, točnije instrumente, u svoje ruke i osnovati bend koji će "praštiti" pravu glazbu. Tako su odlučili napraviti Goran Gradiček iz Vrbovca te Lucija Peša i Ana Čerkezović iz Zagreba. Nedostajao im je samo savjet iskusnog rockera Mladena Bodaleca da im objasni "kako se to radi", jer posao rock-zvijezde nije nimalo lagan.

No, kako kaže Garfield, netko mora i to raditi kroz smijeh kaže pjevač "Prljavog kazališta". Rock-svijet nije idealistički entuzijazam i stav ne koriste ako nemaš instrumente.

Instrumenti po satu
U početku se uvijek snalaziš, sretni su bili oni kojima su roditelji kupili gitare prisjeća se Bodalec. Takve je sreće Goran, za razliku od Ane i Lucije. One već imaju bend, nazvan "Luzeri". Ana u bendu bez instrumenata svira gitaru, Lucija bubnjeve. Naučio me prijatelj bilo je jedino što je željela otkriti o toj avanturi. "Luzeri" ipak pronalaze način da povremeno "bace" session po satu iznajmljuju studio i instrumente, no cure su već napravile plan za nabavu instrumenata: radit će preko ljeta. Vrlo su tajnovite, šturo kažu da će nešto prodavati. Starci ne smiju znati kažu iako će to sada, nakon Željomata, biti malo teže.

Vježba jest važna za glazbenike, no trema ponekad učini svoje. Što se događa kad se "zablokiraju" ili zaborave tekst? - Pa... izbjegava odgovor Bodalec lukavo se smiješeći. Pustiš publiku da pjeva upada Goran. Da, drski smo na sceni kaže Mladen.

Rock-ispričnica
Ipak, na jednom je koncertu šum u komunikacijskom kanalu pri dogovoru o redoslijedu pjesmi gotovo doveo do kaosa. Polovica benda počela je svirati jednu pjesmu, polovica drugu. Bodalec ih je pokušao opomenuti. Bez uspjeha. Čekaš, gledaš u nebo, a pomoći nema smije se Bodalec. "Luzeri" imaju nekoliko pjesama, no kako to rade "Prljavci"? Važno je da se ljudi prepoznaju u pjesmi. Naša se pjesma ne zove "Kog me boga za tebe pitaju", nego "Ma kog me boga za tebe pitaju". To je ono kad prekineš s dečkom, a onda te iz dana u dan frendovi pitaju za njega objašnjava Bodalec.

Vjerojatno je to tajna dugovječnosti "Prljavog kazališta": jednako ih vole Ana, Lucija i Goran, kao i njihovi profesori iz zagrebačke Poljoprivredne škole i vrbovačke Gimnazije. Razrednik je htio doći sa mnom kaže Goran. Cure su pak svojoj razrednici morale donijeti ispričnicu za izostanak s nastave, koju je trebao napisati baš Bodalec. A možda je razrednica samo htjela autogram rock-zvijezde!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije