Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natjecanje

Riječani i Rabljani pokazali najviše znanja i umješnosti

natjecanje
Anton Ficko/VLM
11.04.2010.
u 12:18

Na meti provjere ispitivača bilo je znanje o pokretu Crvenog križa, o međunarodnom humanitarnom pravu, te ljudskim pravima, kao i vještine pružilnja odgovarajuće prve pomoći.

 

NOVI VINODOLSKI - Najviše bodova, a time i priliku da pokažu što znaju i umiju na državnom natjecanju polovicom svibnja osvojile su ekipe mladeži Raba i podmlatka Rijeke na natjecanju mladeži Crvenog križa Primorske-goranske i Ličko-senjske županije u Novom Vinodolskom.

Natjecalo se sedam šestočlanih ekipa mladeži (15 do 18 godina) koje su prema osvojenim bodovima zauzele poredak Rab, Rijeka, Crikvenica, Krk, Delnice, Mali Lošinj i Gospić, te 11 šestočlanih ekipa podmlatka (11 do 14 godina), redom Rijeka, Rab, Novi Vinodolski, Crikvenica, Delnice, Opatija, Krk, Mali Lošinj, Senj, Vrbovsko i Gospić.

Pred natjecateljima nije bila ni malo laka zadaća, jer su na meti provjere ispitivača bili njihovo znanje o pokretu Crvenog križa, o međunarodnom humanitarnom pravu, o ljudskim pravima, te, napose o pravima djece, ali i vještine što i kako učiniti kako bi se unesrećenom pružila odgovarajuća prva pomoć.

- Pripremom za ova natjecanja, u mladih članova Crvenog križa razvija se osjećaj solidarnosti i tolerancije, suosjećanja, nepristranosti, poštivanja ljudskog bića i života. Usto, odgajanjem u duhu ideja Crvenog križa se stvara pretpostavka zdravije budućnosti zajednice, istaknula je ravnateljica Crvaneog križa Novog Vinodolskog. (afc/VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije