Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PORAST

Rezultat liberalnog pristupa: Švedska ima novi rekordan broj, zabilježeno 1980 oboljelih

Švedska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.10.2020.
u 15:59

Švedska ima nekoliko puta veću stopu smrtnosti po stanovniku od nordijskih susjeda, ali nižu od nekih većih europskih zemalja, poput Španjolske i Velike Britanije.

Švedska, čija je liberalna strategija borbe protiv pandemije privukla globalnu pozornost, registrirala je 1980 novih slučajeva koronavirusa 27. listopada, najviši broj od početka pandemije, pokazali su podaci švedske agencije za javno zdravstvo u srijedu.

Prethodni najveći broj novozaraženih u jednom danu dogodio se 23. listopada kada ih je bilo 1870.

Služba za javno zdravstvo rekla je da su najviši dnevni brojevi novozaraženih tijekom proljeća vjerojatno bili mnogo veći, ali to nije zabilježeno zbog tadašnjeg nedovoljnog testiranja.

Švedska je registrirala i 9 novih smrtnih slučajeva, sa čime se ukupan broj umrlih u zemlji povećao na 5927. 

Švedska ima nekoliko puta veću stopu smrtnosti po stanovniku od nordijskih susjeda, ali nižu od nekih većih europskih zemalja, poput Španjolske i Velike Britanije.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Ključne riječi

Komentara 11

AA
aabbcc
17:26 28.10.2020.

zabilježeno 1980 oboljelih_ Primorac vam jefino objasnio u textu VL a vi opet ko pijan plota o nekakvo broju oboljelih. Pozitivni i oboljeli to nije isto !!!!

MA
marsovac
23:08 28.10.2020.

svedska se rijesava penzionera, mole boga da dodje i treci val...zato se mladji raduju,...bit ce vise za njih,...ha, ha, ha,......koja tebilana.

Avatar JPlesi
JPlesi
04:07 29.10.2020.

ono što se naumilo ide se time do kraja ..a naravno da će to početi tamo gdje se još ima što ubrati i pobrati a onda će i nama već debelo iz guzice vadeći doći i do usta kroz guzicu pa grabiti čim nekaj bude na pomolu...sve je to neizbježno za sve nas a moderno doba je dovelo do još goreg vremena nego nekad što su robovi bili..oni su mila majka kaj nas čeka...naravno ako zaživimo i to doživimo i ne odemo još prije svega toga..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije