Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imao koronavirus

Republikanac preminuo u listopadu, a jučer je pobijedio na izborima: 'Veselio se što će moći pomoći'

Early voting in Bismarck as coronavirus (COVID-19) cases surge in North Dakota
Foto: BING GUAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
04.11.2020.
u 13:49

Ostao je na glasačkim listićima i nakon svoje smrti jer je prijevremeno glasanje već bilo u tijeku

Republikanac David Andahl, koji je preminuo od koronavirusa početkom listopada, pobijedio je na izborima u Sjevernoj Dakoti. Andahl je na izborima osvojio oko 36 posto glasova, a za mjesto u osmog okrugu Sjeverne Dakote izabran je uz kolegu Davea Nehringa

Andahlu je bio hospitaliziran nakon što mu je dijagnosticiran koronavirus, a preminuo je 5. listopada u dobi od 55 godina. Pobijedio je na izborima već nekoliko tjedana prije nego što se razbolio, a ostao je na glasačkim listićima i nakon svoje smrti jer je prijevremeno glasanje već bilo u tijeku. 

Prema lokalnim dužnosnicima, otprilike trećina birača u osmom okrugu već je predala svoje glasačke listiće prije nego što je Andahl preminuo, piše The Independent.

Posao pronalaska njegove zamjene leži na Republikanskoj stranci koja će za tu svrhu okupiti odbor, a postoji i mogućnost da zatraže posebne izbore. 

Andalhova majka, Pat Andahl rekla je da je njezin sin bio vrlo oprezan za vrijeme pandemije te je dodala: "Bio je jako strastven i nadao se da će ući u zakonodavnu vlast i biti od neke pomoći. Veselio se tome".  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije