Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŠTENI NALAZNICI

"Rekao sam djeci da ćemo vratiti novac, poštenje je najbitnije!"

baždarić
Dino Stanin/PIXSELL
17.03.2010.
u 14:38

- Vodio sam djecu na treningu i djeca su mi rekla da su pronašla 200 kuna. Potom su našli još 100 kuna, a i ja sam pronašao 500 kuna. Novac je očito bio vlasniku ispao i vjerojatno ga je vjetar razbacao - rekao nam je Baždarić.

ZADAR - Nije sve u novcu. I da sam našao jednu ili 50.000 kuna, vratio bih ih. Ovo su riječi Stipe Baždarića, 38-godišnjeg narednika u vojnoj bazi Zemunik koji  je jučer pronašao novac u blizini nogometnog stadiona u Novigradu, ali nije ga zadržao, već ga je odnio u policiju.

Ni trenutak nije razmišljao da pronađeni novac zadrži i odmah je pomislio kako se u vrijeme recesije osjeća čovjek koji je novac izgubio. No, razlog da odmah krene u policiju i vrati pronađeni novac svakako mu je bio i to što su novac pronašla djeca koju trenira u u nogometnom klubu u Novigradu.

- Vodio sam djecu na treningu i djeca su mi rekla da su pronašla 200 kuna. Potom su našli još 100 kuna, a i ja sam pronašao 500 kuna. Novac je očito bio vlasniku ispao i vjerojatno ga je vjetar razbacao. Djeci sam rekao da novac treba vratiti vlasniku i naglasio sam im da je novac bitan, ali da su bitnija ljudskost, poštenje i suosjećanje s onim koji je novac izgubio - rekao nam je Stipe Baždarić koji trenera 30-ak djece u Novigradu.

Novac je izgubio Novigrađanin Ive Blašković, inače predsjednik nogometnog kluba, koji nam je ispričao da se već oprostio od novca kad je čuo od prijatelja da mu je sugrađanin i poznanik pronašao novce.

- Novac mi je bio u trenirci i znao sam da mi je negdje ispao. Mislio sam da je u trgovini u Zadru u kojoj sam kupovao, no tamo su mi rekli da ga nisu pronašli. Tek po povratku sam doznao da ga je pronašao Stipe i da je to prijavio policiji. Tristotinjak kuna pronašao je i jedan 10-godišnji dječak koji je to rekao roditeljima, a oni su također odbili primiti nagradu koju sam im ponudio. Vjetar mi je razbacao još 400-tinjak kuna koje nisu nađene, no sretan sam što je veći dio ipak tu. Hvala im prije svega na poštenju - rekao nam je Ive Blašković.

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:54 17.03.2010.

Supak, glumi postenjacinu a krade gdje stigne. Da je postenjacina zivio bi od rezultata vlastitog rada a nebi zajasio na drzavne jasle i zivio na grbaci poreznih obveznika.!

OB
-obrisani-
14:57 17.03.2010.

pa ako ima istine u tome iskazu onda je za pohvalit,ali ako to vračanje padne u krive ruke e onda se to neče znat

NJ
Njamanjam
15:52 17.03.2010.

Čovjek je nadnarednik. I svaka mu čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije