Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podnesena žalba

Rekao da se ne drogira, a kod kuće držao drogu u vrećicama. Sud ga je oslobodio...

marihuana
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
27.05.2021.
u 20:13

U optužnici je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 63-godišnjak oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je u svojoj kući u selu pokraj Ivanca, s ciljem daljnje prodaje, držao droge marihuanu i amfetamin, no sud ga je oslobodio jer smatra da nije dokazano da je drogu držao radi preprodaje.

- Žalba je podnesena zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Državno odvjetništvo smatra kako je u postupku dokazano da je okrivljenik počinio kazneno djelo iz optužnice i da je droga bila namijenjena daljnjoj prodaji, jer je sam okrivljenik iskazao da on ne konzumira drogu, a držao je u kući dvije vrste droge pakirane u više vrećica, i to u količini koja je dostatna i za višemjesečnu konzumaciju jedne osobe - navode u DORH-u.

U optužnici je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje.

VIDEO Jeste li znali da je u Australiji ilegalno u kući imati više od 50 kg krumpira? Pogledajte još bizarnih zakona!

Komentara 4

Avatar Roy Bean
Roy Bean
10:09 28.05.2021.

Ako se ne drogira, znači da dila. Diler. Na vješala s njime. Ili jednostavnije legalizirati drogu, pa nek se drogira tko želi do mile volje, na teret HZZO-a.

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
08:30 28.05.2021.

hahah hrvatsko pravosuđe

LA
lajh1985
00:32 29.05.2021.

A i ovo na slici ako ima nije nista...vise moj cimer posauga tjedno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije