Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRŽIŠTA

Realizacija velikih projekta osigurala dobre poslovne rezultate

Križevački Radnik
Shutterstock
12.10.2023.
u 10:26

Križevački Radnik trenutno je angažiran na izgradnji ili rekonstrukciji objekata u turizmu, a i drugim investicijama u gospodarske objekte privatnog sektora, kao i na investicijama iz javne nabave.

Radnik d.d. prisutan je na tržištima u Hrvatskoj i okolnim zemljama od 1948. godine pa sve do danas u izvođenju svih vrsta radova koji se tiču visokogradnje, niskogradnje, hidrogradnje i drugih dijelova građevinarstva, primjenjujući pri tome najsuvremenija dostignuća graditeljske tehnologije. Rast ukupnog prihoda u 2022. godini kao i poslovni rezultati Radnik d.d. i Grupe Radnik ostvaren je zahvaljujući realizaciji više velikih projekata koji su se u 2022. godini intenzivirali. Veliku ulogu je imala i ostvarena sinergija Grupe Radnik koja se sastoji od više stabilnih i uspješnih društava; Radnik d.d., Radnik-Plin d.o.o., Bistra d.o.o. Hidroing d.o.o., Vodogradnja d.o.o., Hidroregulacija d.d., s ukupno više od 800 radnika. Nije zanemariva ni tradicija od 75. godina uspješnog poslovanja.

Puna zaposlenost

U prva tri kvartala 2023. ostvaruje se puna zaposlenost, zahvaljujući investicijama u infrastrukturu, zdravstvo i obrazovanje, ali i privatnim ulaganjima u gosporastvu (trgovina, turizam).

Razvoj

Vjetar u leđa domaćem građevinarstvu dala bi šira primjena Posebnih uzanci o građenju te kontrola primjene Kolektivnog ugovora za graditeljstvo u pogledu isplate ugovorenih plaća

Unatoč brojnih teškoća, napominju u Radniku, očekuju dobre poslovne rezultate. Trenutno su angažirani na radovima na izgradnji ili rekonstrukciji objekata u turizmu, a i drugim investicijama u gospodarske objekte privatnog sektora, kao i na investicijama iz javne nabave (aglomeracije i obnova od potresom oštećenih građevina, te građenje novih građevina (bolnice, škole i dr.).

Kako riješiti probleme

U Radniku smatraju da je trenutni smjer u graditeljstvu dobar, jer se probleme pokušava rješavati i pozitivni pomaci su ostvareni. “Na regulatornom planu vjetar u leđa domaćem građevinarstvu dala bi šira primjena Posebnih uzanci o građenju, kontrola primjene Kolektivnog ugovora za graditeljstvo u pogledu isplate ugovorenih plaća u svim subjektima na tržištu, te podizanja razine ravnopravne tržišne utakmice, posebno kod dodjele poslova od strane javnog sektora koji ima sve poluge da osigura poštivanje propisa bar od gospodarskih subjekata koji od javnog sektora dobivaju poslove. Pitanje priznavanja razlike u cijeni u uvjetima inflacije također je bitno riješiti, radi čega je nužno izmijeniti i odredbe Zakona o obveznim odnosima. kao i Zakona o javnoj nabavi, koje ne odgovaraju aktuelnim uvjetima u gospodarstvu. Na kraju sustav strukovnog obrazovanja je bitna pretpostavka zadovoljavanju potreba za ljudskim resursima, te postojeće modele je potrebno žurno prilagoditi potrebama gospodarstva, posebice graditeljstva”, poručuju iz Radnika.

Ključne riječi

Komentara 1

FR
franjo
14:12 12.10.2023.

Što će vam pusti stanovi kad u njima nitko ne živi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije