Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Bujanec o sučeljavanju: Dobro da je Škoro stajao pored Pernara

Velimir Bujanec i Ivan Pernar
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL; Dino Stanin/PIXSELL
1/3
18.12.2019.
u 08:26

U dvoipolsatnom sučeljavanju na HRT-u sudjelovali su Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović, Miroslav Škoro, Mislav Kolakušić, Dario Juričan, Katarina Peović, Dalija Orešković, Ivan Pernar, Dejan Kovač, Anto Đapić i Nedjeljko Babić.

Ne stišavaju se reakcije na televizijsko sučeljavanje na HRT u kojem je sudjelovalo svih 11 predsjedničkih kandidata koji su sakupili više od 10 tisuća potrebnih potpisa. 

Voditelj Bujice Velimir Bujanec opisao je sučeljavanje kao 'Škoro i 10 cirkusanata'. 

- Na večerašnji igrokaz na HRT-u kojeg su nazvali “sučeljavanje”, imam samo jedan komentar: Škoro i 10 cirkusanata! Jedini je ostavio dojam ozbiljnog čovjeka, gospodina i državnika, nije ulazio u rasprave s nebitnim likovima, fake kandidatima, narcisima, antifa-živčenjačama i egzibicionistima. Dobro je i što je stajao pored Pernara, koji je od ovih 10 još i najnormalniji - napisao je na Bujanec na društvenim mrežama. 

 

'Pitanja na koja nije bilo odgovora'

Sučeljavanje je komentirao i jedan od kandidata Ivan Pernar. 

Status je naslovio 'Pitanja na koja nije bilo odgovora'

- Htio bih pitati gospođu Kolindu Grabar Kitarović kako može reći da je protiv korupcije kada svi znamo da se upravo stranci koja ju je kandidirala sudi baš za korupciju? Kako može reći da je protiv korupcije kada je bila dio Vlade čiji je tadašnji predsjednik trenutno na izdržavanju pravomoćne sudske kazne upravo za korupciju?  Kako može reći da je protiv korupcije kada je pomilovala Leona Sulića koji je pokrao 15 milijuna kuna iz Croatia Busa i time ga spasila od izdržavanja kazne zatvora? - naveo je Pernar. 

 

Saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović komentirao je sučeljavanje i ustvrdio kako su prema njemu lijevi kandidati dominirali nad desnim. 

- Zaključak sučeljavanja: Ljevica potpuno izdominirala nad desnicom. Argumentiranost, artikuliranost, komunikativnost, jasnoća stavova, etičnost, javni interes... Hoće li se ova dominacija pretočiti u glasove birača? - naveo je Klisović. 

 

Nešto oštriji stav o sučeljavanju imao je jedan od predsjedničkih kandidata Dejan Kovač koji se ispričao svim građanima jer je 'sučeljavanje bilo negledljivo'. 

- Isprike svih hrvatskim građanima u ime cijelog sučeljavanja - ovo je bilo negledljivo! Vjerujem da je svatko dao sve od sebe u tom sučeljavanju i lako je sada biti general poslije bitke. Ali ovo nije bilo gledljivo, čak i za mene koji sam bio sudionik. Odgovarati na isto pitanje nakon što je 10 kandidata već odgovorilo je vjerujem bilo i patnja za slušati, a još teže reći nešto drugačije na binarni tip pitanja iz prošlosti.

Tko god je imao što pametnije za reći je na ovaj način bio neutraliziran da predstavi svoj program i potencijalna rješenja.Mediji su isto dio naše demokracije i njih ćemo morati mijenjati na način da fokus javne rasprave prebacimo sa pitanja prošlosti na izazove budućnosti, te posbeno da radimo na njihovoj, objektivnosti i NEPRISTRANOSTI. Ono što vi možete najbolje napraviti je da u nedjelju izađete na izbore i odradite svoju građansku dužnost. 

Velimir Bujanec i Ivan Pernar
1/32

Vezano uz bilježnice, kao profesor sam alergičan na prevarante. Je li radimo naciju prepisivača ili osobe koje trebaju biti konkurentne u modernom gospodarstvu 21. stoljeća? Ako vi nemate kognitivni kapacitet da 2,5 sata pamtite i dajete odgovore na repliku - kako planirate voditi Republiku Hrvatsku? Lako je imati život kad ti ga SDP i HDZ skriptiraju! Na globalnom tržištu tog zlatnog kavez zaštite nema...Vjerujte mi... - naveo je Kovač na društvenim mrežama. 

Podsjećamo, u dvoipolsatnom sučeljavanju na HRT-u sudjelovali su Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović, Miroslav Škoro, Mislav Kolakušić, Dario Juričan, Katarina Peović, Dalija Orešković, Ivan Pernar, Dejan Kovač, Anto Đapić i Nedjeljko Babić.

VIDEO: Predsjednički kandidati

Komentara 121

Avatar korona
korona
09:15 18.12.2019.

A jesu napravili pitanja. Glavni problem u državi su partizanii ustaše i homoseksualci i crkva.Blago nama kad nevavčeh problema. Tko uprvlja sa HRT-om i ne mogu bolje.Samo im e neodsostojao aca stanković

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
08:32 18.12.2019.

Daj Klisovicu, ne bulazni. Tko su ti kandidati ljevice..? Mozda Milankovic, koji je svaku recenicu pocinjao sa “JA” ...? JA sam bio kod Angele Merkel, JA sam bio na 30 summita EU.. JA sam ovo... JA sam ono... covjek toliko pun sebe da se napuhao kao zaba krastaca (na sto i slici), samo mu je falilo ogledalo da se moze jos vise diviti sam sebi. Ili mozda Peovicka..? Pa za tu zenu ne bi glasao ni da joj je jedini protukandidat Josko Joras ili Vojislav Seselj... toliko je odbojna svojom pojavom, stavom, energijom koju zraci... katastrofa... Ne cudi me sto predvodi radikalnu ljevicu... to su oni koji su ljuti na sve i svakog, iz osobnih frustracija i kompleksa, a gledajuci i slusajuci nju, ta lista je podugacka... U stvari, za nju bi trebalo definirati jednu sasvim novu, anacionalno-aseksualno-ateisticku manjinu... pa da se onda moze pozivati na prava manjina i imati zajamcenog predstavnika u Saboru, jer drukcije nece. Tko jos...? Pernar..? On je simpatican, ali s ljevicom nema veze. I..? Tko je taj kandidat ljevice koji je jucer izdominirao bilo sto i bilo koga, osim sto je Milanovic silovao kameru i mikrofon (da ne kazem zdrav razum).

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
09:14 18.12.2019.

Sad il nikad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije