Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radost u školama Vukovara

Radost vole svi učenici, a veselje je još veće kada stigne uz slatkiše

Radost - Vukovar
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/19
13.12.2017.
u 10:34

Obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranja za Božić su djeci kojoj sponzoriraju časopis poslali i pakete pune slatkiša.

U nizu osnovnih škola čiji učenici nižih razreda preko raznih donatora primaju dječji časopis Radost nalaze se i vukovarske OŠ Dragutina Tadijanovića, OŠ Antuna Bauera te OŠ Blage Zadre.

To je dodatni udžbenik

Kao društveno odgovorna tvrtka cijele školske godine časopis Radost učenicima ovih škola osigurali su obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje. Ista tvrtka odlučila je učenicima koji primaju ovaj časopis u povodu blagdana darovati i slatke pakete u kojima su čokoladice, lizalice, bomboni… – Radost sa svakim svojim dolaskom u školu učenicima donosi radost. Vole je učenici, ali i u radu često koriste učitelji jer časopis prati školsko gradivo. Pozitivno je i što je časopis osiguran za sve učenike tako da nema razlika. Da je drukčije, mislim da većina učenika ne bi primala ovaj časopis – rekla je Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića, zahvaljujući PBZ Croatia osiguranju koje je za njihove učenike osiguralo besplatne primjerke Radosti.

Patricia Burazin, učiteljica u OŠ Blago Zadro, potvrdila je da časopis često koriste u svakodnevnom radu, i to prije svega na satovima hrvatskog jezika. – Radost prati gradivo i kao takva služi nam kao dodatni udžbenik. Svako je dijete ima pa se tako i može koristiti. Djeca vole ponuđene sadržaje pa tako neki vole priče, drugi stripove, neki zadatke, a svi vole postere – rekla je Burazin. Zlatko Starc, knjižničar u OŠ Antuna Bauera, najzaslužniji je zašto Radost ove školske godine dobivaju i učenici OŠ Antuna Bauera i OŠ Blage Zadre. Naime, s početkom školske godine ove dvije škole nekako su ispale s popisa škola čiji učenici dobivaju besplatne primjerke Radosti.

Radost - Vukovar
1/19

Objavljeni su i naši radovi

– Prijašnjih godina dobivali smo taj časopis i djeca su ga voljela. Zato sam počeo zvati i tražiti mogućnost kako da i ove godine dobivamo časopis. Stupio sam s odgovornima u Večernjem listu koji su nam u PBZ Croatia osiguranju pronašli donatora – objasnio je Starc. I sami učenici zadovoljni su i slatkim poklonima i činjenicom da dobivaju svoje primjerke omiljenog časopisa. Filip Lukić, učenik trećeg razreda OŠ Blago Zadro, rekao je da iz časopisa uče pjesmice, čitaju, rade zadatke…

– Sviđaju mi posteri i stripovi. Čuvam sve stare primjerke – rekao je Lukić. I Nina Beširević i Marija Dardalić, učenice drugog razreda OŠ Antuna Bauera, kažu da rado čitaju Radost, ali i da su slale svoje radove. Na radost svih neki su i objavljeni. 

 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije