Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJAJU PROSVJED

Radnici Uljanika u štrajku i šesti dan: 'Mrtav Uljanik, mrtva Pula'

Pula: prosvjed radnika Uljanika
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
29.08.2018.
u 12:08

Prosvjednici su potom ponovno prošetali ulicama grada, a zatim su se vratili u krug brodogradilišta.

I šestog dana štrajka radnika Uljanika u Puli je u srijedu nastavljen i njihov prosvjed, kojemu se iz dana u dan priključuje sve više građana.

 Veliki broj radnika i građana u povorci transparentima i povicima "Mi smo Puljani, Uljanik je naš" najprije su krenuli na Forum ponovno tražeći isplatu plaće za srpanj koja im još nije sjela na račun, a zatražili su i hitnu ostavku kompletne Uprave Uljanika.

Pogledajte i video: Prosvjed radnika Uljanika

 "Mrtav Uljanik, mrtva Pula", "Uskok u Uljanik", "Dajem bubreg za hranu da nahranim djecu", samo se neki od transparenata koje su radnici ponijeli gradom, a na Forumu se kao i u utorak prosvjednicima obratio zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek, koji je ponovio da je Gradu Puli u interesu očuvanje radnih mjesta te održivost brodogradnje i proizvodnje u Puli.

 Podsjetio je da su gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego danas u Bruxellesu, naglasivši da bi tamo trebali biti i članovi Vlade.

 Predsjednik Štrajkaškog odbora Đino Šverko rekao je kako su se dosad razne vlade izmjenjivale, no da nitko još nije dozvolio da radnici ovako dugo budu gladni.

 "Sram ih bilo!",  poručio je Šverko i zatražio hitno osnivanje jamstvenog fonda.

 Prosvjednici su potom ponovno prošetali ulicama grada, a zatim su se vratili u krug brodogradilišta.

Ključne riječi

Komentara 35

BR
Brandfackel2
12:29 29.08.2018.

Otac sina Jugoslava šmrče po Briselu, Miletić izjavlju da je tek jučer saznao da je Uljanik u Istri i da nitko iz pročetničke partije IDS nije niti znao da to brodogradilište postoji... Stvarno me čudi kako u tako jednoj multikulturalnoj sredini gdje vladaju isključivo antifašisti može doći do ovakove propasti! Čitajući dnevne novine i ostale mainstream medije, crveni drugovi su bezgriješni, najsposobniji gospodarstvenici na planetu... Sve te komunističke propalice trebalo je još 1995. priključiti u Traktorijadu! A ovi nesretnici što sad gladni štrajkaju neka i dalje slijede tekovine NOB-e, veličaju Tita te glasuju za jugokomuinističku i pročetničku žgadiju nesposobnu da spriječi siromaštvo i u najperspektivnijoj hrvatskoj županiji.

DU
Deleted user
13:46 29.08.2018.

Jos je gore umjetno radno mjesto koje ne ostvaruje nikakav profit, samo trosak. Spasite Pulu, dajte sami otkaz, zavarivace trebaju svugdje.

RK
Rodneral Križičević Rodnik
13:49 29.08.2018.

46,22% dionica Uljanika posjeduju radnici. Pridodajmo tomu da su mahom glasači našmrkanog. Protiv koga oni ustvari prosvjeduju? Samih sebe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije