Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJAJU PROSVJED
Povratak na članak

Radnici Uljanika u štrajku i šesti dan: 'Mrtav Uljanik, mrtva Pula'

Prosvjednici su potom ponovno prošetali ulicama grada, a zatim su se vratili u krug brodogradilišta.

Komentari 35

BR
Brandfackel2
12:29 29.08.2018.

Otac sina Jugoslava šmrče po Briselu, Miletić izjavlju da je tek jučer saznao da je Uljanik u Istri i da nitko iz pročetničke partije IDS nije niti znao da to brodogradilište postoji... Stvarno me čudi kako u tako jednoj multikulturalnoj sredini gdje vladaju isključivo antifašisti može doći do ovakove propasti! Čitajući dnevne novine i ostale mainstream medije, crveni drugovi su bezgriješni, najsposobniji gospodarstvenici na planetu... Sve te komunističke propalice trebalo je još 1995. priključiti u Traktorijadu! A ovi nesretnici što sad gladni štrajkaju neka i dalje slijede tekovine NOB-e, veličaju Tita te glasuju za jugokomuinističku i pročetničku žgadiju nesposobnu da spriječi siromaštvo i u najperspektivnijoj hrvatskoj županiji.

VL
DU
Deleted user
13:46 29.08.2018.

Jos je gore umjetno radno mjesto koje ne ostvaruje nikakav profit, samo trosak. Spasite Pulu, dajte sami otkaz, zavarivace trebaju svugdje.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
12:38 29.08.2018.

Sva brodogradilišta u RH imala su šansu prilagodit se tržištu i pobijeći od ozrade kalasičnih brodova koje rade Kinezi kao na traci, sa niskom cijenom, brzinom i upitnom kvalitatom. Već prije 20 god. znalo se o tome, ali naši kao da su spavali te silne godine. Da su se prebacili na vrijeme na specifične brodove i Crusere, sada ne bi pričali o ovim problemima. Mogli su se pomalo rješavati viška radne snege, a ne ovako odjednom 20%. I da, ova otpremnina da li je to bruto ili neto.

VL
RK
Rodneral Križičević Rodnik
13:49 29.08.2018.

46,22% dionica Uljanika posjeduju radnici. Pridodajmo tomu da su mahom glasači našmrkanog. Protiv koga oni ustvari prosvjeduju? Samih sebe?

VL
Avatar indigo25
indigo25
13:33 29.08.2018.

Ako je uljanik firma koja se treba prepustiti tržištu, pa što nebi i HTV prepustili tržištu, pa onda ove agencije, gradska komunalna društva i ostale uhljebe koji žive na državnom proračunu. Zašto oni imaju tu privilegiju da nesmiju propasti

VL
KO
KomentatorEU
12:39 29.08.2018.

Sad će pulžanima bit dobar Thompson.. malo partiotizma za solidarnost ne škodi, mozda prizovu Hdz u pomoc.. a kad planki odriješi kesu nastavit ce partijski drugovi gradit vile sa bazenima..

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:38 29.08.2018.

Koga briga, tvrke nastaju, propadaju i to je sastavni dio života, samo u socijalističkim tvorevinama opstaju uzimajući onima koji proizvode (profitabilno) i daju istima, a s tim uništavaju sve. Živio IDS i antifašizam a vi bili gladni i žedni.

VL
Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
13:48 29.08.2018.

Neka institucije rade svoj posao samo onda će Jakovčić bit ne EU već ĆU ZAstupnik

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
14:26 29.08.2018.

nije bitno tko je vlasnik niti to da radnici imaju 45%, bitno je tko postavlja direktore , ali još jedan problem je da zbog sdp-a i hdz-a imamo korumpirano sudstvo pa se ne hapse direktori koji su zgrnuli i izvukli miljune iz uljanika što je davala država, ali što se čudimo pa to se desilo i u agrokoru država je davala pare agrokoru a razni direktori su izvlačili miljune, evo jedan je danas za nagradu ministar financija i smije nam se sa pokradenim parama od hrvatske i rolexom od 70 000 kn na ruci, čak je izjavio da on u agrokoru ništa nije radio, ništa znao te za ništa bio odgovoran a 10 milja eura mu leži na računu e to je hrvatska, slavimo i hvalimo lopove sramota pujjjjj...

VL
VE
VERNA
15:35 29.08.2018.

Činjenica da prkose samo sebi,jer ovako zaista ništa ne postižu,okrenut se sebi samima i završit tekuće poslove koje još imaju

VL
PO
portugisac
16:12 29.08.2018.

Najbolje i najbrže riješenje za riješavanje problema je Pozvati Thompsona da pjeva u Pulskoj Areni. Trebaju se u tome zahtjevu udružiti radnici Uljanika i 3.Maja i njihovi problemi će se po brzome postupku riješiti samo da Thompson ne pjeva.

VL
M3
Miške 3
14:09 29.08.2018.

Samo vi šećite i ne radite dok vam kruzer ne ode. Onda budete tulili da nema posla.. To je privatna firma gdje su radnici dioničari 45 % a tako se odnose prema poslu i naruđbama. Neka propadnu, dati im tolikoo koliko su dobile radnice Kamenskog, INE Sisak i Željezare Sisak. I tako su to većinom dotepenci iz Bosne. Ne znaju raditi, već samo štrajk, razbojništvo iza busije. A država da ih financira. Dosta više toga.

VL
DU
Deleted user
14:02 29.08.2018.

radnici prosvjeduju sami protiv sebe. sami su sebi poslodavci, njihovi predstavnici znaju za svake korake tvrtke, imaju povlasteni status od drzave u odnosu na ostale privatne tvrtke i ne znam u cemu je problem. prihvatite vlastitu odgovornost za nesposobnost sindikata, za nesposobnu vlast koju su vam postavili gradjani pule njihovim biranjem na izborima.drzava, tj narod vam nista vise ne duguje jer trazite novac gradjana hrvatske po stoti put. zao mi je ljudi al ovo je produzetak agonije i nezaobilaznog, bolnog scenarija za radnike kad uslijedi totalni zaokret tvrtke za 180

VL
Avatar indigo25
indigo25
12:20 29.08.2018.

Malo niže je članak da je Hrvatsko gospodarstvo u 3 kvartalu napravilo neočekivani uzlet od 3%

VL
PV
prcko.vitamincic
15:13 29.08.2018.

Već toliko dana štrajk? O pa drugovi, niste vi još gladni kada imate snage toliko dana da prosvjedujete.

VL
JA
Jania
16:05 29.08.2018.

Ako su točno citirali vođu štrajkaškog odbora, očito je da i on puše u IDS-ov rog. Odjednom mu je Vlada kriva, ma nemoj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.