Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'hrvatskoj je dosta podjela'

Radić: Domovinski pokret treći je blok, ne može nas se svrstati ni pod crvene ni pod plave

Zagreb: Sabor o materijalima i predmetima koji dolaze u neposredan dodir s hranom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
14.02.2024.
u 14:22

Radić je pred zastupnicima tako govorio o tezi koju je Andrej Plenković naveo u nekoliko navrata vezanoj uz ''dvije Hrvatske'', smatrajući da se DP razlikuje

Hrvatskoj je pun kufer tabora i podjela, a najžalosnije je to što to fingiranje i s lijeve i desne strane izbjegava činjenicu da su obje strane u dosta slučajeva iste. Svrstavati nas, koji smo nastali kao autentična suverenistička i nacional-konzervativna protuteža dvjema postojećim globalističkim blokovima, uz bilo koju stranu – smiješno je, deplasirano i uvredljivo, poručio je to na današnjoj sjednici Sabora Mario Radić iz Domovinskog pokreta. Radić je pred zastupnicima tako govorio o tezi koju je Andrej Plenković naveo u nekoliko navrata vezanoj uz ''dvije Hrvatske'', smatrajući da se DP razlikuje. 

– DP je jednostavno – treći blok i nas se ne može svrstati ni pod crvene, ni pod nevjerodostojno plave, ni pod zastave duginih boja. Naša je zastava crveno-bijelo-plava! Da DP nije ni Milanovićeva ni Plenkovićeva igračka na daljinski upravljač, vidi se kroz primjere koji lijeve i desne u Saboru čine istima, a nas različitima. Zbog našeg rezolutnog stava koji ima razumijevanje za nevolje od kojih ilegalni migranti eventualno bježe, ali i potrebu Europe suverenih nacija da ostane onakva kakvom su je stvorili naši djedovi, i oni s lijeva i oni s desna nas optužuju za tobožnju netoleranciju prema strancima. I tu su isti! – poručio je. 

– Umanjili su i zastupljenost naših hrvatskih iseljenika, a ulogu ključnog političkog arbitra dodijelili su ljudima koji, ne samo da nikada nisu željeli Hrvatsku, nego su se protiv nje aktivno borili. A kako su se tek ponašali tijekom korona krize! Dijelili su ljude na cijepljene i necijepljene i segregirali ih kao u vrijeme najsramotnijih režima. Manekenima cijepljenja postali su i Milanović i Plenković, a DP se cijelo vrijeme zalagao za pravo na slobodu izbora – dodao je. 

Smatra i kako u ''ključnim stvarima Milanović i Plenković vode sličnu politiku''.

>> FOTO Burna rasprava zbog Turudića. Oporba na kraju napustila Sabor: '...zabili ste zadnji čavao u lijes!'

Zagreb: Sabor o materijalima i predmetima koji dolaze u neposredan dodir s hranom
1/57

– Pred svake izbore izvlače priču o ustašama i partizanima, ali ni jedna ni druga strana nije stala uz DP kad smo uz sve ostale postrojbe na čelo Kolone sjećanja stavili i HOS. Našu djecu svi oni zajedno izlažu rodnim ideologijama, dok je naša jedina ideologija vukovarska Hrvatska koja živi u Domovinskom duhu i koja se ne srami zastava koje su 18. studenoga prošle godine predvodile Kolonu sjećanja – kazao je. 

POVEZANI ČLANCI:

– U svome sam životu za svoju obitelj stvorio dovoljno, a pristao sam se valjati po njihovu blatu jer smatram da mogu nešto napraviti za svoj narod i svoju Domovinu – jer druge nemam niti je želim! Kao što ne želim račune polagati ni Beogradu, ni Budimpešti, ni Beču ni Bruxellesu. To prepuštam njima – s moje lijeve, i moje desne strane – Milanovićevima i Plenkovićevima! – dodao je Radić. 

Komentara 10

AB
abcabc
16:05 14.02.2024.

Ovi su žetončići od SDP i Možemo - samo toga još nisu svjesni, Milanovića su doveli sad je plan ove leve

LJ
ljudemisi
16:07 14.02.2024.

DP je šaka jada koja omogućuje raznim pupavcima da budu dio vladajuće većine, jer bez njih Hrvatska bi opet bila u rukama komunjara koji bi nastavili rušenje države.

KA
kanđija
14:32 14.02.2024.

Ma vi u domovinskom ste najveći prebjezi i držači ljestava HDZ na lokalnoj razini. Od izabranih zastupnika u hrvatski sabor 2/3 napustili stranku..Glasajući za DP glasate za koga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije