Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jačanje aktivnosti

Putin izdao naređenje ruskoj tajnoj službi: 'Moramo odgovoriti, ubrzajte protuoperacije'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
28.02.2023.
u 14:19

Ruski vođa također je rekao FSB-u da zaustavi ilegalne dotoke oružja u njegovu zemlju i ojača sigurnost u četiri ukrajinske regije za koje tvrdi da su ih anektirali - Luhansk, Donjeck, Zaporižje i Herson

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je rusku sigurnosnu službu da pojača svoje obavještajne aktivnosti i zaustavi ulazak "diverzantskih skupina" u zemlju.U govoru dužnosnicima unutar Federalne sigurnosne službe (FSB), rekao je da agencija mora ubrzati protuoperacije protiv Ukrajine i zapadnih zemalja.

Putin je danas održao sastanak s FSB-om i dao im nalog da zaustave sve pokušaje Zapada da oživi ono što on naziva "terorističkim ćelijama" na ruskom teritoriju. Agencija mora zaustaviti "sabotažne skupine" od ulaska u Rusiju i povećati zaštitu ključne infrastrukture, rekao je u govoru tijekom sastanka odbora FSB-a, javlja Sky News.

Video: Prizor obišao svijet: Zelenski nije mogao ostati ravnodušan, oči su mu bile pune suza

Rekao je da su zapadne obavještajne službe uvijek bile aktivne u Rusiji, a sada su "bacile dodatno osoblje, tehničke i druge resurse protiv nas". "Moramo odgovoriti u skladu s tim", rekao je Putin.

Ruski vođa također je rekao FSB-u da zaustavi ilegalne dotoke oružja u njegovu zemlju i ojača sigurnost u četiri ukrajinske regije za koje tvrdi da su ih anektirali - Luhansk, Donjeck, Zaporižja i Herson. Taj potez nisu priznali Kijev i Zapad koji ga smatraju nezakonitim.

Podsjetimo, ruske snage već tjednima pokušavaju okružiti Bahmut i uspjele su presjeći nekoliko glavnih cesta za opskrbu ukrajinske vojske. Zapovjednik ruske paravojne skupine Wagner, Jevgenij Prigožin ustvrdio je u subotu da su njegovi ljudi ušli u selo Jahidnje, u sjevernom predgrađu Bahmuta. Vođa Narodne Republike Donjeck, Jan Gagin, tvrdi kako se ruska vojska već bori za središte grada.

Foto: Reuters/PIXSELL

Vođa Donjecke Narodne Republike, Jan Gagin, tvrdi da su ruske trupe nakon prekidanja ukrajinskih linija opskrbe već ušle u Bahmut na istoku zemlje te da je samo pitanje vremena kad će grad pasti. Ove tvrdnje nije moguće potvrditi kao niti Gaginove navode da ukrajinska vojska na bojištu kod Bahmuta već koristi tenkove Leopard 2. Prema izjavama Volodimira Zelenskog situacija u gradu je iznimno izazovna, a ruske snage konstantno uništavaju sve što može pružiti zaklon i sigurnost ukrajinskim vojnicima.

Također Rusija tvrdi da je pao dron u moskovskoj regiji a koji je vjerojatno bio namijenjen napadu na civilnu infrastrukturu. Dron je pao ranije danas u blizini plinske distribucijske postaje u blizini grada Kolomne, 110 km jugoistočno od Moskve, izvijestila je ruska državna novinska agencija Ria Novosti pozivajući se na lokalne hitne službe.

Nije bilo štete na infrastrukturi niti je bilo žrtava. Rusko ministarstvo obrane ranije je priopćilo da je tijekom noći spriječilo dva pokušaja napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na dvije južne ruske regije. Tvrdnje nisu neovisno provjerene, javlja Guardian.

 

Komentara 2

AN
AntePortas9
15:30 28.02.2023.

Tajna služba??? Naredio.?!

MA
MaliMirko
16:49 28.02.2023.

Samo da ne otkriju Rusi tog dobro infiltriranog agenta u redovima FSB-a s obzirom da imate direktne informacije sa sastanaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije