Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBE NA ISTOKU

Vođa NR Donjeck: 'Kod Bahmuta su tenkovi Leopard 2, ali samo je pitanje vremena kad će pasti'

Smoke is seen during a shelling in the frontline city of Bakhmut
Foto: Stringer/REUTERS
1/6
28.02.2023.
u 13:40

Nakon što je Volodimir Zelenski pričao o teškoj situaciji u borbi za Bahmut na istoku Ukrajine, vođa Narodne Republike Donjeck, Jan Gagin tvrdi kako su borci tamo uočili njemačke tenkove Leopard 2. Dodaje kako njihova prisutnost ništa ne znači jer su ruski vojnici već ušli u središnje grada i kontroliraju opskrbne puteve. Gaginove tvrdnje nije moguće potvrditi

Savjetnik poglavara Narodne Republike Donjeck, Jan Gagin, ustvrdio je da su njemački tenkovi Leopard 2 uočeni u blizini Bahmuta. "Tvrdi se da su se Leopardi pojavili u blizini Bahmuta. Teška vozila poput tenkova teško će se kretati po ovako blatnjavom teritoriju", rekao je Gagin. Uz to je kazao da ruska vojska i pro-ruske snage kontroliraju pristupne rute za opskrbu grada te je okupacija samo pitanje vremena piše CNN. "Vojnici su već pristupili središnjem okrugu grada", tvrdi Gagin.

Smoke is seen during a shelling in the frontline city of Bakhmut
1/3

"Jasno je da je Ukrajina izgubila Bahmut. Samo je pitanje vremena kad će pasti u ruske ruke", kazao je Gagin. Da je situacija u tome istočnom gradu za ukrajinsku vojsku zabrinjavajuća potvrđuje i sinoćnja izjava predsjednika Volodimira Zelenskog koji je stanje opisao "vrlo izazovnim". "Neprijatelj neprestano uništava sve što se može koristiti za zaštitu naših položaja", rekao je Zelenski o zbivanjima u Bahmutu.

>> VIDEO: Dokumentarac "Ukrajina: Godina dana poslije"

Komentara 5

Avatar Bobiii
Bobiii
21:04 28.02.2023.

Kako je to moguće? Vojni strateg Barić već duže vrijeme najavljuje ofanzivu Ukra na Krim i pad Sevastopolja. Bahmut brane Azov i dragovoljci iz NATO zemalja,sad su stigli i Leopardi, nema šansi da padne.

PM
Pionir_Mali
13:43 28.02.2023.

MSM polako pripremaju zapad na pad Bahmuta.

JA
jasamopet
16:25 28.02.2023.

bahmut kaput

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije