Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pusić: Mislim da nije izgledno da će se Sanader vratiti

pusić
Marko Jurinec/PIXSELL
17.12.2009.
u 21:46

- U sljedećem petogodišnjem mandatu vanjska politika imat će ključan utjecaj na unutrašnju situaciju u Hrvatskoj, koja će imati priliku prerasti u jednu od značajnih i utjecajnijih članica Europske unije - izjavila je Pusić u Varaždinu.

U sklopu svojeg posjeta Varaždinu, predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić kao najvažniju predsjedničku ovlast na kojoj će raditi, istaknula je vanjsku politiku.

- U sljedećem petogodišnjem mandatu vanjska politika imat će ključan utjecaj na unutrašnju situaciju u Hrvatskoj, koja će imati priliku prerasti u jednu od značajnih i utjecajnijih članica Europske unije. Otvaraju nam se ogromne gospodarske šanse, prilike za prihvaćanje projekata financiranih od strane Unije, kao i šansa da Hrvatska napokon stekne trajnu političku stabilnost – istaknula je Pusić.

Predsjednička kandidatkinja osvrnula se i na tri poglavlja koja Slovenija još uvijek nije odblokirala.

- Riječ je o vanjskoj i sigurnosnoj politici, ribarstvu i okolišu. Razlozi su više tehničke, nego sadržajne prirode te bi trebali biti odblokirani na prvoj sljedećoj međuvladinoj konferenciji početkom 2010. godine. U ovoj fazi problemi odnosa sa Slovenijom su sanirani. Ovog trenutka osjetljiviji problem je poglavlje pravosuđa i temeljnog prava – mišljenja je Pusić.

Na pitanje da li vjeruje u Sanaderov povratak u saborske klupe, Vesna Pusić bila je kratka.
- To je njegovo pravo. No, mislim da nije izgledno da će se Sanader vratiti u politiku u punom smislu te riječi.

Komentara 11

Avatar punkufer
punkufer
13:59 18.12.2009.

Vesna \"Flundra\" Pusić se pravi blesava ili namjerno laže: reći da će Hrvatska ikad biti nekakv čimbenik u EU politici je idiotizam. Članice Unije u njoj imaju onoliko utjecaja kolika je njihova gospodarska i vojna snaga i njihov ugled, a a Hrvatska nema ništa od toga. Pa mi se ne znamo nositi sa jednom posranom malom Slovenijom i njihovim ucjenama, a ne da ćemo rješavati i probleme Unije ili svjetska pitanja. Ili je zbilja luda ili se pravi.

Avatar sardi
sardi
22:15 17.12.2009.

hrvatski gradani ne trebaju DOTEPENCE u hrvatskoj .doci ce jednom i nas dan pa cete svi ljepo vratiti HR:domovnice(BiH gradani).vi nikad niste bili hrvati i nikad necete biti sjetite se samo kada je bio rat ako ste mogli u EU sa HR.putovnicom.(bez vize) ako ste zivjeli u BiH.to vam je dokaz da niste HRVATI .vi ste paraziti .

RE
respeckt51
22:09 17.12.2009.

pusicka je izjavila da Hypo afera moze destabilizirati zemlju. Ne pusicko, ti pokusavas destabilizirati zemlju sa svojim suludim srboidejama, te sa tvojm \"vrstom\" ugurati Hrvatsku u jugosfheru ili srbosfheru. Mars, muljatorico jedna, kako kaze kosorova, pardon Vlaisavljevicka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije