Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedan arheološki nalaz

Prvi put pred očima javnosti srebrna žlica s urezanim grbom Zrinskih

Prvi put pred očima javnosti srebrna žlica s urezanim grbom Zrinskih
Foto: Muzej Međimurja
1/2
25.09.2020.
u 19:49

Izložba se sastoji od plakata koji kroz niz tekstova, fotografija, planova i povijesnih prikaza sadržavaju informacije o povijesti gradnje utvrde, tijeku arheoloških istraživanja te valorizaciji i interpretaciji njihovih rezultata.

Muzej Međimurja u Čakovcu otvorio je izložbu "Utvrda u srebrnoj žlici", s pregledom rezultata sustavnih arheoloških iskopavanja i geofizičkih istraživanja nalazišta Stari grad Čakovec u razdoblju od 2013. do 2018. godine.

Autorica izložbe je Branka Marciuš, viša kustosica arheoloških zbirki. Izložba se sastoji od plakata koji kroz niz tekstova, fotografija, planova i povijesnih prikaza sadržavaju informacije o povijesti gradnje utvrde, tijeku arheoloških istraživanja te valorizaciji i interpretaciji njihovih rezultata, a posjetitelji će ujedno imati priliku po prvi put vidjeti i rijedak nalaz - srebrnu žlicu s urezanim grbom Zrinskih, otkrivenu 2015. godine prilikom arheoloških iskopavanja sjevernoga opkopa.

- Ovaj izuzetan arheološki nalaz iz druge polovice 16. stoljeća, bio je osobno vlasništvo nekog od članova ove poznate plemićke obitelji, a ubraja se među najvrijedniju građu fundusa Muzeja Međimurja - napominje autorica. Izložba ostaje otvorena do 15. studenog.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije