Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. SVIBNJA

Prosvjedni marš 'Kapital napada' od Radničkog doma do Trga Franje Tuđmana

prosvjed
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
25.04.2016.
u 09:54

Prosvjedna kolona će se zaustaviti na nekoliko mjesta koja, kako kažu organizatori, simboliziraju aktualne probleme

U podne ispred Radničkog doma na Trgu kralja Petra Krešimira IV. u Zagrebu 1. svibnja kreće prvomajski prosvjedni marš pod nazivom "Kapital napada, radnice i radnici, vrijeme je za otpor", objavljeno je danas. U prosvjedu sudjeluju sindikati TEHNOS - Strukovni sindikat radnika HEP-a, Novi sindikat, Sindikat novinara Hrvatske, Mreža antifašistkinja Zagreba (MAZ), Radnička fronta (RF), Zagreb Pride, Ženska mreža Hrvatske (ŽMH) i drugi, a organizatori pozivaju sve radnike, studente, umirovljenike i nezaposlene da im se pridruže.

"Prosvjedujemo jer je opća situacija u zemlji iznimno zabrinjavajuća, a posebno nas brine materijalni položaj radne većine - pad životnog standarda i epidemija siromaštva, gubitak radnih mjesta (posebno za mlade!) i nezaustavljivo društveno raslojavanje. Među općim negativnim trendovima kojima svjedočimo i protiv kojih prosvjedujemo možemo izdvojiti napad na javno zdravstvo i sve češće i glasnije najave o totalnoj privatizaciji svih preostalih dobara u zemlji, kao i najave ponovnog produljenja roka za mirovinu te najave mogućeg 9-satnog radnog vremena, više od 100 godina nakon što se radnički pokret izborio za 8 sati rada dnevno kao normu", stoji u priopćenju.

Prosvjedna kolona će se putem kroz centar grada do cilja na Trgu dr. Franje Tuđmana (Keglić) zaustaviti na nekoliko mjesta koja, kako kažu organizatori, simboliziraju aktualne probleme, a na Kegliću će se održati govori sindikalista i aktivista te popratni glazbeni program.

"Uključite se u borbu protiv sistema koji ljude tjera da idu na proslavu 1. maja da bi dobili tanjur graha, jer najčešće nemaju što za jesti. Ako se ne pokrenemo, taj broj će se samo povećavati. zato - izađimo danas na ulice, da ne bismo sutra bili bez tanjura graha", poručuju organizatori.

>> 'Izdajnici' ispunili Markov trg, skandirali 'Ostavka, ostavka'

Komentara 12

YN
yes_no
10:38 25.04.2016.

Citat iz članka: i nezaustavljivo društveno raslojavanje. Kada u ovakvom protestu sudjeluju AF i Radnička fronta, koji nemilice sišu hrvatske kune iz proračuna a da nisu d... mrdnuli, te su djelomično odgovorni za isto to nezaustavljivo društveno raslojavanje, ovaj protestst gubi smisao. Bez navedenih, imate moju potpunu podršku.

DU
Deleted user
10:17 25.04.2016.

Hrvatskoj ne treba strankaa komunistickeee diktatuureee ,nego soocijalnaaa strankaaa.Hrvatska bez socijaalnee strankeee spada u juuznu Amerikuuuu!! Trebaamoo reed u drzavii,redovnee placee ii nezavisneee sindikaateee!!! Boog ii Hrvaaatiii.

Avatar navijač
navijač
12:20 25.04.2016.

Kad već umjesto Svibanj , Kazete Maj - onda i grah nazovite po onom jeziku za koji se borite - pasulj. Stoko sitnog zuba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije