Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitke smutnje

Proračun Karlovca nije za Jelićevu promociju. Isus uči skromnosti

jelic
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
06.04.2012.
u 11:11

Tiskano je 22.000 čestitki za što je izdvojeno 15.125 kuna. Karlovčanima su ih \'\'ubacili\'\' djelatnici gradske tvrtke Inkasator

“Gospodin slavno uskrsnu! Aleluja, aleluja! Na ljudsku sreću beskrajnu. Aleluja, aleluja!” U proljetno vrijeme kada se priroda budi iz zimskog sna, probudimo se i otvorima svoja srca kako bismo primili svjetlo uskrslog Isusa. Svjetlo uskrslog Isusa neka vam donese radost, mir i nadu – uskršnja je poruka predsjednice Gradskog vijeća Nade Murganić i gradonačelnika Damira Jelića upućena svim građanima Karlovca.

 Da barem grad "uskrsne"

 Čestitka je tiskana u 22.000 primjeraka, a Karlovčanima su je u njihovim poštanskim sandučićima ostavili djelatnici karlovačke gradske tvrtke Inkasator.

 – Ukupan trošak izravnog čestitanja stoji 15.125 kuna – objašnjava stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Grada Andreja Barberić. Nije prvi put da gradska uprava ovako čestita Karlovčanima blagdane. Mnogima je dvojbeno treba li gradonačelnik čestitati bilo koji vjerski blagdan baš svim građanima, ne samo vjernicima. Politologinji i nezavisnoj političarki Jasni Plevnik sporan je i način čestitanja.

 – Gradonačelnik je mogao čestitati Uskrs preko medija u vlasništvu Grada, Karlovačkog tjednika i Radio Karlovca. Ovako zloupotrebljava Inkasator i nabija troškove za čestitku koju je mogao odaslati mnogo jeftinije. Gradski proračun nije namijenjen Jelićevoj promociji. Isus uči skromnosti – upozorava Jasna Plevnik.

 Smatra da je Karlovac mrtav grad i da bi najljepša čestitka građanima bila kada bi ‘'uskrsnuo'’.

 – Da se otvorio pogon, vidjeli bismo da se grad budi. Jelić je već sedam godina visoko u lokalnoj politici, a što je napravio?! Nije oduvijek kriza na koju se često poziva kao opravdanje. Došao je u fazu gdje ne može građanima ništa ponuditi, osim ovakvih formalnosti. Ali on nije izabran samo da ispunjava proceduru – kaže Plevnik.

 Bez gradonačelnika

 Nastavlja da je Jelić najviše opsjednut time hoće li dobiti izbore i kakav će status imati u HDZ-u.

 – Ako imamo u Karlovcu jednog i pol novinara, kako tvrdi, onda slobodno možemo reći da nemamo gradonačelnika – poručuje.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar kravata
kravata
13:11 06.04.2012.

napisano proćitat preko radio karlovca a ovaj utrošeni novac uložit u popravak novog još nikad korištenog stajališa preko puta autobusnog kolodvora.

KK
karate kid
14:43 06.04.2012.

ha, ha, ha... kak je moj mrga evoluiral iz pjesnicke duse koja slusa johnnyja stulica do velikog vjernika koji stalno nekam hodocasti... daj covjeku vlast pa ces vidjeti kakav je zapravo. amen.

KI
killer3000
11:58 07.04.2012.

Jeliću i njemu sličnima se najlakše sakrit iza križa. Odmah je uvjeren da je sve riješio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije