Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Sanaderu

Prodanović i Sloković kažnjeni su s po 10 tisuća kuna

Sloković, Prodanović i Sanader
Foto: PIXSELL
1/4
05.02.2020.
u 10:46

Čedo Prodanović je u isto vrijeme imao je drugu raspravu, onu u slučaju Marine Lovrić Merzel, kojoj je branitelj, dok je Jadranka Sloković obavijestila sud da je bolesna te je dostavila liječničku dokumentaciju

Iako je bilo predviđeno da Ivo Sanader počne s iznošenjem obrane u aferi Fimi medija, ročište na zagrebačkom Županijskom sudu je odgođeno zbog nedolaska njegovih odvjetnika Čede Prodanovića i Jadranke Sloković. Oni su kažnjeni s po 10.000 kuna svaki.

Čedo Prodanović je u isto vrijeme imao je drugu raspravu, onu u slučaju Marine Lovrić Merzel, kojoj je branitelj, dok je Jadranka Sloković obavijestila sud da je bolesna te je dostavila liječničku dokumentaciju. No sud je njihovo ponašanje smatrao odugovlačenjem postupka pa je i jednog i drugog odvjetnika kaznio s po 10.000 kuna.

Sutkinja Irena Kvaternik odlučila je i da će od predsjednika suda Ivana Turudića tražiti da se bivšem premijeru postavi odvjetnik po službenoj dužnosti. Sanader je u sličnoj situaciji bio i u aferi Ina-MOL, gdje je sud također smatrao kako on svoje zdravstvene probleme te zdravstvene probleme svojih odvjetnika koristi za odugovlačenje postupka. I tamo mu je postavljen odvjetnik po službenoj dužnosti koji je na raspravama sjedio s njegovim izabranim odvjetnicima.

Objašnjavajući odluku o kažnjavanju Sanaderovih odvjetnika, sutkinja Kvaternik navela je da su zbog njihove bolesti odgođene i dvije rasprave u prosincu. Jadranka Sloković, nije se zbog bolesti pojavila na sudu 10. prosinca 2019., dok se Prodanović nije pojavio na raspravi dan kasnije.

No pojasnila je sutkinja Kvaternik, Jadranka Sloković je 11. prosinca 2019., dan nakon što je javila da je bolesna, bila na drugoj raspravi, a Prodanović svoju medicinsku dokumentaciju nije dostavio sudu. Sanaderovi odvjetnici imaju pravo žalbe, a o žalbi će odlučivati Vrhovni sud. Sanader je zbog afere Fimi media, u kojoj mu je suoptužen i HDZ, doveden iz Remetinca u kojem izdržava kaznu od šest godina zatvora za aferu Planinska. Koncem prošle godine nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora i u aferi Ina-MOL, no ta presuda još nije pravomoćna.

 

Komentara 15

DU
Deleted user
12:50 05.02.2020.

Njima te kazne ne znače puno. Treba mijenjati zakonodavstvo da takva odugovlačenja uopće ne budu moguća po zakonu. Ja se nadam da će ovo dvoje dostići i njihova karmica. I: to nije govor mržnje, to je izražavanje vlastitih želja, OK?!?

OC
obican covik
14:09 05.02.2020.

I PTICE NA GRANI PJEVAJU , PRAVOSUDJE SMRDiiiiiiiiiiiiii . 10 000Kn , sto je to njima , kap vode u Jadran .Sredjujte to "PRAVOSUDJE"? vec jednom .

AV
avim
11:12 05.02.2020.

Inu su prodali sve bivše Vlade,HDZ,SDP i svi ostali jer nitko samostalno nije mogao to napraviti a da nitko ne zna,to je obična laž

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije