Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka vještaka

Sanader je sposoban pratiti raspravu dva puta tjedno, Prodanović stigao na štakama

Ivo Sanader
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
25.02.2019.
u 11:11

Sutkinja Maja Štampar Stipić odlučila je da će se tonski snimati iskazi svjedoka kako se ne bi gubilo vrijeme na diktiranje zapisnika

Ivo Sanader sposoban je pratiti raspravu dva puta tjedno u trajanju od tri sata. Rasprave ne bi trebale trajati dulje od sat i pol sa stankom od pola sata između toga.

Kazao je to sudski vještak medicinske struke danas na zagrebačkom Županijskom sudu nakon što je vještačio medicinsku dokumentaciju bivšeg premijera. S obzirom na sve to, sutkinja Maja Štampar Stipić odlučila je da će se tonski snimati iskazi svjedoka kako se ne bi gubilo vrijeme na diktiranje zapisnika.

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović na raspravu je došao na štakama. Kako doznajemo, Prodanović je operirao koljeno.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Sanader je optužen da je od Zsolta Hernadija, šefa MOL-a primio 10 milijuna eura mita kako bi MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom, iako na to nije imao pravo.

Hernadiju se sudi u odsutnosti, a ponovljeno suđenje do sada je bilo obilježeno verbalnim sukobima sutkinje i obrane.

Suđenje se nastavlja svjedočenjem Davora Majera. On daje iskaz o tome kolika je važnost Ine za Hrvatsku.

Rekao je da je ugovorom iz 2003. MOL bio strateški partner Hrvatske koji je u Ini imao 25 dionica, dok je u upravi Ine RH imala pet članova, a MOL dva.

No izmjenama ugovora iz 2009., što je predmet suđenja, situacija se promijenila u korist MOL-a. Majer je objasnio da je MOL izmjenama ugovora iz 2009. dobio stopostotno upravljanje Inom i to kao strateški partner. MOL je taj koji predlaže predsjednika Uprave kojeg imenuje Nadzorni odbor u kojem MOL ima većinu.

Odlučujući glas uvijek ima predsjednik Uprave, što znači da hrvatska strana nema mogućnost da nešto operativno zaustavi ako se ne slaže s odlukama koje se donose u Ini.

Ključne riječi

Komentara 22

SI
Sirmen80
11:40 25.02.2019.

Kad treba lopova osuditi onda svi nesposobni, očito nema mita i financijske koristi jer onda imaju super moći.

TO
torente
11:10 25.02.2019.

Bravo za sutkinju Maju. Privedi ih sutkinjo ako treba u lisicama i zavezi za stolicu. A onoj đavoljoj odvjetnicu naplati 100 000 kn kazna ako zucne rijec bez da digne ruku kao u osnovnij skoli. Jedina sefica na sudu je sutkinja i tocka.

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
11:06 25.02.2019.

Smiješni su ovi naši kriminalci. Jedan ima sinkopu, drugi dolazi na štakama, treči operirao jaja u inostranstvu. Sve na bandere!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije