Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srušila se u pustinji

Prije polijetanja letjelice SpaceShipTwo upozoravali na rizik s gorivom?

Virgin,pad letjelice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
02.11.2014.
u 08:47

Istražitelji trebaju skrenuti pozornost na novi tip eksperimentalnog goriva korištenog u petak u prigodi 35. leta te letjelice.

Petnaestak članova Nacionalnog ureda za sigurnost u prometu (NTSB) stiglo je u subotu na mjesto nesreće kako bi utvrdili uzrok pada letjelice,  javljaju mediji. 

"Ovo je prvi put da vodimo istragu o svemirskom letu s posadom", rekao je Christopher Hart, privremeni direktor NTSB-a, dodavši da ne zna je li SpaceShipTwo imao crnu kutiju. 

Istražitelji trebaju skrenuti pozornost na novi tip eksperimentalnog goriva korištenog u petak u prigodi 35. leta te letjelice. To je gorivo, na bazi plastike, ispitano više puta na zemlji, ali ne i u letu. Ranije se koristilo gorivo na bazi kaučuka.

Mediji pišu da je Virgin Galactic više puta upozoren da to novo gorivo nije pouzdano. Prema prvim procjenama vjeruje se da će se na rezultate istrage čekati oko godinu dana, javlja BBC. 

Podsjetimo, svemirski brod SpaceShipTwo kompanije Virgin Galactic, koji je iduće godine trebao ostvariti prvi komercijalni let u svemir, srušio se u petak na testnom letu pri čemu je kopilot poginuo, a pilo je teško ozlijeđen.

>>Srušio se Virginov svemirski brod, jedan pilot poginuo, drugi teško ozlijeđen

>>Srušio se Virginov svemirski brod, jedan pilot poginuo, drugi teško ozlijeđen

Komentara 6

CA
capto a parva
09:49 02.11.2014.

... mislim da če cijena leta padati ...

XA
xaron
19:50 02.11.2014.

Testirali novo gorivo na letilicama sa ljudskom posadom da uštede lovu ! Pa to se neradi u ozbiljnim firmama, ali obzirom da je u pitanju neki " Virgin " sve je moguće.

ZA
zahira45
13:08 02.11.2014.

Svim tim avanturistima koji bi prosipale pare za opasnu avanturu leta u svemir, toplo preporučujem da tim novcem nahrane siromašne i gladne. Ljudi su slijepi od objesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije