Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRETAGNE

Preminuo posljednji pas koji je pretraživao ruševine 11. rujna

Bretagne i Denise Corliss
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
07.06.2016.
u 20:00

Zlatna retriverica Bretagne preminula je u ponedjeljak poslijepodne u dobi od 16 godina

Preminuo je posljednji od 300-tinjak pasa koji su nakon terorističkog napada na New York 11. rujna 2001. godine radili na pretraživanju ruševina WTC-a.

Zlatna retriverica Bretagne preminula je u ponedjeljak poslijepodne u dobi od 16 godina, prenosi Today.com. Bretagne je tijekom posljednjih nekoliko tjedana imala problema s bubrezima, a nakon što tri dana nije jela, njezina vlasnica, teksaška spasiteljica Denise Corliss, shvatila je da je vrijeme za oproštaj.

– Sinoć je bila jako anksiozna i samo je željela biti sa mnom. Stoga sam legla uz nju. Kad me osjetila, mogla se smiriti i zaspati. Tako sam spavala s njom cijelu noć – rekla je jučer Corliss, koja je s Bretagne radila i u potragama nakon uragana Katrina i drugih katastrofa.

Predstavnici spasiteljskih ekipa i dobrovoljnih vatrogasaca salutirali su Bretagne kada je dovedena u bolnicu u Corlissu u Texasu te kada ju je napustila omotana američkom zastavom.

>> Hrabra bokserica vlastitim tijelom pokušala spasiti život gazdi

>> Nakon gubitka supruga i sina, psi su mi jedina utjeha

Komentara 6

KR
kruti53
21:45 07.06.2016.

preminuo???

ZG
zg223
03:37 08.06.2016.

bas cudno.inace psi zive ko kornjace po 100-200 godina

HH
helgin@hogar
06:56 08.06.2016.

hrvati, poklonite se! jer tako govori vl !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije