Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog povelje

Premijerka Kosor oduševljena poveljom o razvoju Hrvatske

povelja (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/3
20.09.2010.
u 12:18

Odmah bih mogla potpisati predloženu povelju, izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

– I kao predsjednica Vlade i kao predsjednica HDZ-a odmah bih mogla potpisati predloženu povelju – izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je imala čast da joj čelni ljudi Nacionalnog vijeća za konkurentnost prvoj u zemlji predstave prijedlog povelje o razvoju Hrvatske do 2025. godine.

Sadržaj povelje još je uvijek tajna, a njegovi ga pisci žele pozicionirati kao vodeći strateški dokument koji će obilježiti razvoj zemlje u idućih 15 godina. Zajedno s premijerkom obrise povelje čuli su potpredsjednik Vlade Ivan Šuker, ministri Dražen Bošnjaković, Radovan Fuchs i Đuro Popijač te zamjenik guvernera HNB-a Boris Vujčić.

Nacionalno vijeće za konkurentnost predstavljali su među ostalima Ivica Mudrinić, Božo Prka, Ljerka Puljić i Goran Radman. Ta će ekipa iduća dva mjeseca obići sve važnije institucije i interesne skupine u zemlji, uključujući i crkvenu zajednicu, kako bi postigli konsenzus oko važnih strateških pitanja.

Nacionalno vijeće za konkurentnost nije bilo spremno odgovarati na pitanja o sadržaju povelje pa je tako ostalo i nejasno po čemu će se njihova strategija razlikovati od niza drugih koje su donesene u proteklih dvadeset godina. Zanimljivo je također da poduzetnici izlaze s poveljom uoči izborne godine pa je moguće da ona posluži i kao okosnica za moguće političko djelovanje.

Nakon što su joj predstavili obrise povelje, premijerka je kratko prokomentirala da je viđeno na tragu njezina programa gospodarskog oporavka.

Komentara 16

Avatar pupoljak
pupoljak
13:08 20.09.2010.

A što se tiče Suzanine oduševljenosti... Pa ta žena je sa svim oduševljena i na sve se kesi, kao lud na onu stvar.

MR
mravac
12:33 20.09.2010.

Bože dragi, Ovi naši političari stvarno misle kako je hrvatski narod blesav do daske.!

OB
-obrisani-
13:25 20.09.2010.

@ skinner \"žena svakim danom radi sve veću štetu ovoj državi, a obasipaju ju cvijećem ko da nam ju je sam dragi Bog poslal\" --- Možda se nadaju da je smrtonosno alergična na pelud. Ili na pčelinje ubode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije