Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima 40 godina staža

Oglasila se pulska liječnica: 'Svoju plaću od 39 tisuća pošteno zaradim'

Pulska bolnica
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
31.08.2019.
u 13:42

Ova liječnica ima 40 godina staža, više od 300-tinjak radnih sati po jednom mjesecu, doslovno spava u bolnici te je nekoliko je puta bila proglašavana najdoktorom.

Pulska bolnica ima samo jednu pedijatricu neonatologinju, dr. med. Mirnu Milevoj Ražem. Njezina mjesečna plaća je 39 tisuća kuna, na račun čega, kaže liječnica, ima puno zloglasnih komentara.

- Istina je da radim najmanje za dvoje ljudi. Da mene nema, ne znam tko bi radio. Bolnica nema ljudi, ustanova bi bila u još većim problemima. Ginekologija ne bi normalno funkcionirala, a žene bi se na porođaje slale u Rijeku. Prisutna sam na svim porodima. Pitajte šefa ginekologije što misli o tome da ostanemo bez neonatologa- kazala je dr. Milevoj Ražem za Glas Istre.

Ova liječnica ima 40 godina staža, više od 300-tinjak radnih sati po jednom mjesecu, doslovno spava u bolnici te je nekoliko je puta bila proglašavana najdoktorom.

-  Ne sramim se svojih primanja, ali nije ugodno da o tome slušate i u cvjećarnici. Nisam preko noći dobila takva primanja. To su sve moji odrađeni sati, dežurstva i ogromna praksa. Ja sam taj novac po zakonu zaradila- rekla je dodajući kako je samo prošli mjesec dežurala 11 dana po 24 sata.

Snagu joj, kaže, daju djeca, a nekad se je, objašnjava, teško nositi sa zlim komentarima.

- Da bi netko postao neonatolog treba minimalno deset godina rada. Na pedijatriji sam noću i danju, a niti jedan porod se ne može planirati bez mene. Da ne radim toliko i da mene nema, bilo bi još više problema. Ovo je ispala paljba na mene, a tko uvijek dobije po nosu - radnik! Mnogi u bolnici ni ne zarade svoju plaću i samo se žale, spletkare, podmeću. Nemaju valjda pametnijeg posla- rekla je liječnica za Glas Istre.

Komentara 133

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
13:54 31.08.2019.

Podrška doktorici. Cijeli život se školuje, spašava živote i doslovno živi svoj posao. A kad neki nogometašić plati cajki 10000 eura za pjesmicu, onda je to simpatično... Samo jako doktorice...

KA
Karma
14:50 31.08.2019.

Za svaku i najmanju bolest moram privatniku.Raspustiti Hzz i lječiti če mo se ko ljudi.U cijelom sustavu ostali samo oni koji su nesposobni otiči van, bez znanja za rad kod privatnika i bez osnovna inteligencije u liječenju.Bolje veterinari liječe.

DU
Deleted user
14:24 31.08.2019.

Moja sestrična se htjela zaposliti u Pulskoj bolnici kao neonatolog i odbijena je, iako ispunjava sve uvjete i ima 7 godina staža u struci,jer da imaju sistematizirano samo jedno radno mjesto.Jer da im više ne treba.Prema tome odakle bi se toliki prekovremeni ostvarili da ih uzmu još?A u Rijeci ima ih 5 od čega 2 specijalizanta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije