Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mora se jesti i piti

Predsjednik se (još) ne zna al ovo su apsolutni pobjednici izborne noći!

U.S. President Trump gets take out pizza at restaurant while campaigning for re-election in Old Forge, Pennsylvania
TOM BRENNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
05.11.2020.
u 08:26

S odmicanjem izborne noći naglo je porasla dostava hrane i pića te prodaja alkohola i trave.

Neovisno o političkim sklonostima Amerikanci su u izbornoj noći bili jedinstveni - pod stresom su konzumirali iznadprosječne količine hrane, pića i marihuane čekajući ishod američkih predsjedničkih izbora.

S odmicanjem izborne noći naglo je porasla dostava hrane i pića te prodaja alkohola i trave.

Dostavna tvrtka za alkohol Drizly izvijestila je da je u odnosu na prethodna četiri utorka potražnja porasla 68 posto. U glavnom gradu Washingtonu skočila je čak 133 posto, u New Yorku 110 posto. Nešto umjereniji bili su potrošači u Los Angelesu - porast potražnje od tek 35 posto.

U 'demokratskim' saveznim američkim državama u kojima posluje Drizly potražnja je skočila 75 posto u odnosu na prethodna četiri utorka, u 'republikanskim' saveznim državama potražnja je porasla prosječno 33 posto.

Najviše su prodavalo vino (42 posto prodaje), pa 'žestica' 41 posto i pivo 15 posto, objavila je ta bostonska tvrtka.

Tvrtka Eaze, koja prodaje marihuanu, imala je 17 posto porasta potražnje u Kaliforniji u usporedbi s prethodnim utorkom.

Prema trendovima koje je u utorak poslijedpodne zabilježio Google najviše se pretraživala fraza pizze, kineska hrana, sushi i meksička hrana "u blizini".

Fraze "pržena hrana u blizini" i "prodavaonica alkohola u blizini" zabilježile su vlastiti rekord u 'guglanju', a jedan od komentatora upitao se kako je moguće da nakon 11 mjeseci epidemije koronavirusa još toliko ljudi to ne zna.

I picerije su zabilježile snažni porast potražnje koji se kretao i do trostrukog broja narudžbi u odnosu na uobičajeni promet utorkom.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:13 05.11.2020.

naš narod bi rekao "para i igara"....koliko god su u nekim stvarima glupi bar su vidjeli koliki je biznis i zarada legalizacija marihuane....kad bi bar naši političari imali pameti pa legalizirali....mislim da bi onda imali novce za zatvoriti dugove veledrogerija,zaa nove avione..itd....

GE
Gensoman1000
09:35 05.11.2020.

Lik koji nije mogao privuci nikoga na skupovima sada ima vise glasova od Obame kaj je punio dvorane.....lol Fake news mediji su gotovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije