Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZBOG NESREĆE

Prebrzo vozio s 3,11 promila pa usmrtio majku koja je prevozila dijete

Hitna pomoć, Ilustracija
Milan Sabic/PIXSELL
06.04.2022.
u 09:53

Prema optužnici, vozilom je upravljao alkoholiziran, s 3,11 promila alkohola u krvi, te  je vozio brzinom od 106 kilometara na sat iako je na tom dijelu ceste brzina kretanja bila ograničena na 60 kilometara na sat

Muškarac (31) optužen je za izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom, a optužnicu je protiv njega podigao ŽDO Bjelovar. Prema optužnici, tereti ga se da je 6. siječnja 2022. u 9.25 upravljao Volkswagen Touaregom vozeći između Blatnica i Narta, iz smjera Čazme prema Bjelovaru.

Prema optužnici, vozilom je upravljao alkoholiziran, s 3,11 promila alkohola u krvi, te  je vozio brzinom od 106 kilometara na sat iako je na tom dijelu ceste brzina kretanja ograničena na 60 kilometara na sat. Zbog brzine i alkoholiziranosti, prolazeći po mokrom asfaltnom kolniku kroz desni zavoj, izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na lijevi kolnički trak, gdje je udario Peugeot 206 kojim je pravilno, dolazeći mu u susret, upravljala žena s kojom je u vozilu bilo i dijete.

Od siline udarca i uslijed zadobivenih ozljeda majka je preminula na mjestu nesreće, dok je dijete bilo teško ozlijeđeno. Nakon nesreće 31-godišnjak je uhićen i pritvoren, a tužiteljstvo je tražilo da mu se produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, čemu je sud udovoljio.

Komentara 5

PR
prokurator
11:18 06.04.2022.

goli otok doživotno!

IS
istina00
11:43 06.04.2022.

svakome se može dogoditi nesreća, svi povremeno vozimo iznad ograničenja...ali voziti tako brzo s 3,11 promila?!?!? e pa to je stvarno za maksimalnu propisanu kaznu!

KR
Krud
10:27 06.04.2022.

Ime i prezime se taji? Zaštićena vrsta možda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije