Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15. GODINA NAGRAĐIVANJA

VIDEO Svečana dodjela stipendija Nacionalnog programa stipendiranja 'Za žene u znanosti'

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
16.06.2021.
u 11:05

Nacionalnim programom "Za žene u znanosti“ su do sada nagrađene 54 izvrsne znanstvenice, a danas će im se pridružiti još četiri nove

Svečana dodjela stipendija Nacionalnog programa "Za žene u znanosti" 2021. održava se u srijedu, 16. lipnja, s početkom u 11 sati, a prijenos će se uživo moći pratiti na Facebook stranici i portalu Večernjeg lista. Program stipendiranja koji ove godine obilježava svoju 15. obljetnicu provođenja u Hrvatskoj, održava se u organizaciji L'Oreal Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija.

 

 

Izazovi s kojima smo se suočili u pandemijskoj godini, ukazali su nam na iznimnu važnost ulaganja u znanost i znanstvena istraživanja. I ove godine mladim znanstvenicama će biti dodijeljene četiri jednokratne stipendije u iznosu od 5.000 eura, a osim financijskog stimulansa, program predstavlja i priznanje te nagradu mladim znanstvenicama za uloženi trud i dosadašnji rad.

Nacionalnim programom "Za žene u znanosti“ su do sada nagrađene 54 izvrsne znanstvenice, a danas će im se pridružiti još četiri nove. Sve stipendistice su svoje doktorske disertacije izradile na hrvatskim sveučilištima i/ili institucijama.

Foto: L'Oréal-UNESCO

Ovogodišnje mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja, odabralo je Izborno povjerenstvo programa na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem te cijenjenim članovima naše akademske zajednice: akademkinjom Vidom Demarin, akademikom Krešimirom Nemecom, akademikom Vladimirom Paarom, prof. dr. sc. Helenom Jasnom Mencer, prof. dr. sc. Đurđicom Ugarković, prof. dr. sc. Ivanom Vickovićem i dr. sc. Katicom Biljaković.

Podsjetimo, Nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti“ nastao je 2006. godine po uzoru na međunarodni program "For Women in Science“ koji za cilj ima promijeniti cjelokupnu percepciju uloge žene ne samo u znanosti, nego i u društvu. Program se realizira uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidum
14:45 16.06.2021.

Reka san ja da nema muški znanstvenika, ali niko ne viruje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije