Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatrena stihija

Požari prijete Perthu, australska vlada pozvala građane da napuste domove

Požar u Australiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.02.2021.
u 09:00

Istodobno, dva milijuna stanovnika grada u petodnevnoj je karanteni do petka, nakon što je samo jedna osoba bila pozitivna na virus. Riječ je o radniku u hotelskoj karanteni koji je bio pozitivan na visoko zarazni soj virusa prvi put otkriven u Britaniji

Više od 70 domova izgubljeno je u požaru u predgrađu Pertha na zapadu Australije, a tisuće ljudi prisiljene su u srijedu napustiti domove u tom gradu, što je zakompliciralo karantenu nakon što je država otkrila prvu zarazu koronavirusom u zadnjih 10 mjeseci. Požar u zapadnoj Australiji uništio je pojas koji se proteže na više od 9000 hektara i 71 kuću, rekle su vlasti, podsjećajući na požare koji su prije godinu dana uništili milijune hektara na istoku zemlje.

Stanje otežavaju snažni vjetrovi koji prijete raspirivanjem požara u Australiji. Dok su se vatrogasci borili s vatrenom stihijom na strmom, nepristupačnom terenu, vlasti su rekle stanovnicima Bullsbrooka, naselja sa 6600 stanovnika u četvrtom najvećem australskom gradu, da ignoriraju zapovijed da ostanu kod kuće te da odmah napuste područje.

Istodobno, dva milijuna stanovnika grada u petodnevnoj je karanteni do petka, nakon što je samo jedna osoba bila pozitivna na virus. Riječ je o radniku u hotelskoj karanteni koji je bio pozitivan na visoko zarazni soj virusa prvi put otkriven u Britaniji.

Pravila nalažu da ostanu kod kuće, osim ako ne idu na posao, liječniku, u kupnju namirnica ili na vježbanje, dok su posjeti bolnicama i staračkim domovima zabranjeni.

"Važno je da svi imaju plan, a kad vas osoblje hitne službe zatraži da postupite po tom planu, to vrijedi za sve zapovijedi o zatvaranju", rekao je David Littleproud, ministar upravljanja u izvanrednim situacijama, za Broadcasting Corp.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije