Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEDRIO I OBLAČIO

Povratak otpisanog Karla Erjavca u politički život Slovenije

Karl Erjavec
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL
1/3
08.10.2020.
u 22:30

Erjavec će se na skorom kongresu stranke slovenskih umirovljenika (DeSUS) kandidirati za čelnu stranačku poziciju, za što je, kako javljaju slovenski mediji, već dao pisanu suglasnost

Bivši dugogodišnji šef slovenske diplomacije i ministar u nekoliko vlada Karl Erjavec, koji je godinama vedrio i oblačio u hrvatsko-slovenskim odnosima, vraća se u politiku!

Erjavec će se na skorom kongresu stranke slovenskih umirovljenika (DeSUS) kandidirati za čelnu stranačku poziciju, za što je, kako javljaju slovenski mediji, već dao pisanu suglasnost, a pokrajinskoj organizaciji DeSUS-a Gorenjske, koja ga je i kandidirala za predsjednika, Erjavec je već predstavio i svoj program.

Video: Usporedba Hrvatske i Slovenije

Izborni kongres DeSUS-a sazvan je nakon iznuđene ostavke slovenske ministrice poljoprivrede i potpredsjednice vlade Aleksandre Pivec, koja je Erjavca porazila na izborima za čelno mjesto DeSUS-a početkom godine, a Pivec je svojom ostavkom preduhitrila svoju smjenu zbog korupcijske afere, čime se otvorilo pitanje kako će njezina ostavka djelovati na položaj stranke u vladi Janeza Janše i vladajućoj koaliciji. Erjavec je nakon iznenađujućeg poraza početkom godine odstupio i s mjesta ministra obrane, najavivši povlačenje iz političkog i javnog života.

Potom se u Sloveniji dogodio politički preokret nakon neočekivane ostavke i pada vlade Marjana Šareca, koji je time želio izazvati prijevremene izbore, ali je vladajuću većinu uspio okupiti Janša. U Janšinoj koaliciji vladajuću većinu održava i DeSUS, tako da se sada samo nameće pitanje bi li Erjavčev povratak na čelo DeSUS-a u tom smislu išta promijenio. 

Ključne riječi

Komentara 1

SO
Sobrudolf
09:57 09.10.2020.

Ljiga odurna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije