Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnja u valjanost dokumenata o posvojenju

Potvrdilo Ministarstvo: Osam Hrvata u pritvoru u Zambiji, uhićeni s djecom iz Konga

zatvor
Pixabay/Ilustracija
24.12.2022.
u 11:05

Uhićene hrvatske državljane posjetio je djelatnik hrvatskog veleposlanstva u Pretoriji i pružio im konzularnu pomoć

Osmero hrvatskih državljana nalazi se već dva i pol tjedna u pritvoru u Zambiji zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne kongoanske djece, potvrdio je MVEP u subotu.

Četiri para iz Hrvatske uhićeni su 7. prosinca u Zambiji zbog sumnje na trgovinu ljudima, objavio je Jutarnji list u petak, dodavši kako su parovi namjeravali posvojiti djecu iz Konga.

Peacewell Mweemba, policijski zapovjednik pokrajine Copperbelt, rekao je da su Hrvati uhićeni u zračnoj luci u Ndoli s četvero djece iz Konga jer su kongoanski dokumenti o posvajanju koje su osumnjičeni predočili djelovali krivotvoreno, objavio je zambijski portal Lusaka Times.

Hrvati su uhićeni, a djeca su predana ustanovama za socijalnu skrb, rekao je Mweemba. Istraga traje. 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je u subotu da se osmero Hrvata još uvijek nalazi u pritvoru u Ndoli.

Ndola je drugi po veličini zambijski grad, smješten tik uz granicu s DR Kongom. Uhićene hrvatske državljane posjetio je djelatnik hrvatskog veleposlanstva u Pretoriji i pružio im konzularnu pomoć. Razgovarao je i s nadležnim zambijskim tijelima o tom slučaju, priopćio je MVEP i najavio da će im pomagati i dalje diplomatskim putem. 

Komentara 10

SA
sasha68
11:37 24.12.2022.

otišli kekinovi frendovi bez papira pokupit djecu i svi šute?? da nisu ljevičari svi bi digli hajku. dakle lijepo im se stavlja na teret da nisu išli preko ministarstava nego platitli nekom za falsifikate, isto ko sto rade sa diplomamam, i sebe nazivaju elitom i rugaju se radnicima da su sirotinja nepismena-eto ko su i nek su tako prošli

ST
starivol
11:55 24.12.2022.

Iz "popljačkane,sirotinjske,gospodarski uništene itd." Hrvatske moraju po siročad u Zambiju i Kongo?!

GI
gira
21:19 24.12.2022.

Ključ baciti u ocean.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije