Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA OSTAVŠTINU Prijatelj osumnjičen za iznudu

Popovski kamatario udovicu ubijenog Dine Pokrovca

hrv_popovski_tx.jpg
import
28.09.2006.
u 15:04

Ivan Ico Popovski (48), jedan od najbližih suradnika i prijatelja Dine Pokrovca, nogometnog menadžera koji je lani likvidiran u klasičnoj “sačekuši”, osumnjičen je za pokušaj iznude 500.000 eura od Pokrovčeve udovice Moravke (44). Kako je priopćila zagrebačka policija, Popovskog je policiji prijavila Moravka Pokrovac, želeći tako prekinuti, kako je rekla, njegovo višemjesečno maltretiranje.

Ispred kafića
Policiji je kazala kako joj Popovski od 28. travnja često telefonski prijetio smrću, tražeći da vrati nepostojeći dug od pola milijuna eura. Prema neslužbenim izvorima, riječ je o kreditima koje je Popovski digao u Pokrovčevo ime. Dok je Pokrovac bio živ, dug je uredno vraćan, no nakon njegove smrti Pokrovčeva udovica navodni dug nije vraćala.

Stoga joj je Popovski počeo prijetiti, a sve je kulminiralo ove nedjelje pred kafićem Momento u Rapskoj. Naime, M. Pokrovac je izlazila iz vozila kad ju je primijetio Popovski. Prišao joj je i ponovno zatražio novac te još jednom zaprijetio smrću. Žena mu je uspjela pobjeći u automobil, a Popovski je pošao za njom. Pokušao ju je izvući iz vozila, no ona mu se otrgnula te krenula prema stanu svoje sestre koja živi u blizini.

No, Popovski ju je očito slijedio, jer kad je došla do ulaznih vrata i pokušala ih otključati, on joj je prišao s leđa. Počeo ju je šakama udarati po leđima i glavi. Pokušao ju je srušiti na tlo, no nije uspio. Pobjegla mu je i pozvala policiju koja ga je privela. Popovski je u ponedjeljak navečer doveden istražnom sucu zagrebačkoga Županijskog suda.

– Moj je klijent porekao djelo za koje se tereti. Branio se šutnjom i određeno mu je zadržavanje. Što će se dalje događati, odlučit će sud, a o detaljima ne bih govorio – kazao je Krešimir Čurković, branitelj Ivana Popovskog.

Nakon ubojstva
Je li pozadina svega borba za novac od transfera Nike Kranjčara, zasad je nepoznanica. Sigurno je samo da je likvidiranom Pokrovcu nakon Kranjčarova transfera iz Dinama u Hajduk trebalo pripasti pola milijuna eura.

Kad je on ubijen, novac od transfera pripao je njegovim nasljednicima, odnosno supruzi, a to je trebalo biti realizirano nakon Kranjčarova odlaska u Englesku. Je li dio tog kolača trebao pripasti i Popovskom koji je bio ne samo bliski Pokrovčev prijatelj nego i prijatelj obitelji Kranjčar, pitanje je na koje dosad nema dogovora.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije