Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natalitet

Pomaganjem siromašnima i djeci do boljeg prirodnog prirasta

'VARAZDIN/MEDJIMURJE Cakovec,260308 Franjo Bukal... Snimio Vjeran Zganec - Rogulja'
'Vjeran Zganec - Rogulja'
28.03.2011.
u 10:53

Općina će socijalno ugroženim obiteljima pomagati u podmirenju troškova stanovanja, dijelit će jednokratne novčane pomoći, djeci će plaćati prehranu u školskoj kuhinji, dijeliti stipendije

OREHOVICA  - Četiri godine nakon što je Sabor donio program nazvan Nacionalna populacijska politika, koji predlaže mjere za podizanje prirodnog prirasta, u općini Orehovica odlučili su i sami donijeti konkretne mjere na lokalnoj razini. Poticaj im je loše demografsko stanje i promjene u strukturi stanovništva.

- Temeljna načela Nacionalne populacijske politike iskazuju se kroz poštivanje ljudskih prava, slobodno i odgovorno roditeljstvo te ravnopravnost spolova. Usmjerit ćemo se, uz ostalo, na održivi gospodarski razvoj, sustav obiteljskih potpora, porezne olakšice, usklađivanje obiteljskog i privatnog života, skrb o djeci, zdravstvenoj zaštiti majki i djece - nabraja načelnik Franjo Bukal.

Općina će socijalno ugroženim obiteljima pomagati u podmirenju troškova stanovanja, dijelit će jednokratne novčane pomoći, djeci će plaćati prehranu u školskoj kuhinji, dijeliti stipendije i sufinancirati troškove prijevoza.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije