Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAMBENO ZBRINJAVANJE

Položen kamen temeljac za smještaj stradalnika u Kutini i Jasenovcu: Osigurano 19 stanova

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić posjetio je Kutinu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/10
01.03.2024.
u 14:00

Nakon što se domovi stradalnika obnove, u te će zgrade biti smješteni deficitarni kadrovi te socijalno ugrožene obitelji.

U Kutini i Jasenovcu položen je kamen temeljac za stambene zgrade s po 19 stanova, a one su namijenjene privremenom smještaju stradalnika potresom pogođenog područja, uključujući i kutinsko područje gdje je također bilo teško oštećenih stambenih objekata. Nakon što se njihovi domovi obnove, u te će zgrade biti smješteni deficitarni kadrovi te socijalno ugrožene obitelji.

– Ovaj projekt, u Ulici Bartola Kašića, samo je jedan od ukupno 36 u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sve njih gradimo na temelju odluke Vlade RH i Zakona o obnovi područja pogođenih potresom. Upravo time omogućeno je da danas započinjemo investiciju vrijednu ukupno 2,8 milijuna €, što uključuje vrijednost gradnje zgrade, uređenje okoliša i infrastrukture. U APN-u smo osigurali sve preduvjete kako bi danas mogli započeti radovi na zgradi koja će imati 4 etaže i ukupno 19 stanova, veličine od jednosobnih do četverosobnih, rekao je u Kutini direktor APN-a Dragan Hristov.

Na području Sisačko-moslavačke županije gradit će se ukupno 36 zgrada sa 666 stanova, najviše u Sisku, a one se financiraju iz državnog proračuna. Ukupna njihova vrijednost je oko 100 milijuna eura.

GALERIJA: Potpredsjednik Vlade Branko Bačić posjetio je Kutinu

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić posjetio je Kutinu
1/16

 

– Ono što je posebno važno kad govorimo o gradnji višestambenih zgrada na području Banovine, jest da u Petrinji i Glini gradimo i završili smo 12 višestambenih zgrada, 8 je još u gradnji, a te zgrade rješavamo iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, koji imaju dodatnih 305 stanova. To je fond od 971 novog stana na području ove Sisačko-moslavačke županije i mislim da će to znatno doprinijeti stambenom zbrinjavanju. Uz obnovu zgrada, cilj nam je revitalizacija Sisačko-moslavačke županije, tako smo odabrali i lokacije za nove zgrade na cijelom području županije, rekao je ministar graditeljstva Branko Bačić koji je najavio kako će u ožujku Vlada predstaviti Nacionalni plan stambene politike, kojim želi odgovoriti na zahtjeve mladih sugrađana za kupnjom stana ili uzimanjem stana u najam.

– To je prvi takav strateški dokument koji će donijeti RH u 34 godine svoje samostalnosti. Nizom mjera i novim modelima nastojat ćemo staviti u funkciju 400.000 praznih stanova, naglasio je Bačić.

– Drago mi je što napokon kreće gradnja ove zgrade u kojoj će biti smješteni stradalnici u potresu s područja Grada Kutine, ponajviše s područja Gojla koji su bili smješteni u zgradama koje su državno vlasništvo i naši sugrađani iz socijalno-osjetljive skupine, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Svaka zgrada ima rok od godine dana za završetak radova.

VIDEO: Tomašević otvorio oporabilište građevinskog otpada u Resniku, nezadovoljni stanovnici prosvjedovali

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije