Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slijedi dodatna mobilizacija

Politolog Milardović: Putin je opasan tip, iz govora je vidljivo da ne priznaje poraz

FILE PHOTO: Russian President Putin aims a Chukavin sniper rifle SVCh-308 at Patriot military theme park outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/5
21.09.2022.
u 10:03

- Kako se odnositi prema takvom vladaru koji pokušava atomskim oružjem disciplinirati sve oko sebe i kako se svijet treba postaviti prema njemu - zapitao se Milardović

Ruski predsjednik Vladimir Putin jutros se obratio naciji, a u svom govoru naredio je djelomičnu mobilizaciju te podržao referendume u područjima Ukrajine koja su pod ruskom okupacijom. Politolog i znanstvenik Anđelko Milardović istaknuo je kako je Putin "poslao oštro upozorenje".

- Ako se iscrpe klasična sredstva ratovanja, moguća je upotreba atomskog oružja što dovodi u pitanje mir i opstanak u svijetu. Kad se krene s takvim oružjem, tome kraja nema. Ruski vladar je opasan tip koji je to u stanju napraviti jer poraz na terenu značio bi upotrebom nuklearnog oružja očajnički potez - rekao je za N1

Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

- Iz govora je vidljivo da ne priznaje poraz. Slijedi dodatna mobilizacija, igrat će se ratna igra do kraja. Što se tiče geopolitike i energije, vodit će se borba na tragu energetskog rata s EU-om i preko toga će se nastojati slabiti moć zapada i Europe. Došli smo u zanimljivu situaciju da su se Europa i EU našle između politike Putina i američke politike koja tretira energetsku politiku EU-a kao tip energetske sigurnosti i čak je donijela neke zakone koje je ugradila u svoj zakon o nacionalnoj sigurnosti. Europa je u tipu klopke ili mišolovke kad su u pitanju energenti. Postavlja s pitanje etičke dimenzije. Energetska tranzicija da, smanjivanje dobavljanja energenta dolazi u obzir – ako se od njih kupuje, puni se blagajna Kremlja i može se koristiti za financiranje rata i tome kraja nema - naveo je.

- Energija se koristi kao izvor političke moći i instrument geopolitičkih pritisaka na Europu - rekao je pa poručio kako države moraju same zajamčiti građanima toplu zimu.

Hrvatska, kaže, ima energetsku strategiju te kao primarni zadatak Vlade vidi osiguravanje energenta da se zima provede u toplim domovima.

- Prijetnju Putina treba uzeti ozbiljno, ne znamo kako će se ponašati u slučaju gubitka na terenu. Kako se odnositi prema takvom vladaru koji pokušava atomskim oružjem disciplinirati sve oko sebe i kako se svijet treba postaviti prema njemu - zapitao se Milardović.

VIDEO Putin pali plin koji je trebao biti dostavljen Europi? Sateliti snimili neobičnu aktivnost u ruskom postrojenju

 

Komentara 8

VO
Votum
11:58 21.09.2022.

I onda kažu Amerikanci kauboji?! Lik se uživio skroz u ulogu... ne blefira 😏 Putin the midget!

LE
let3
11:29 21.09.2022.

Pred kamerama ostavlja prilično nervozan dojam.

SS
sokac sa drave
13:11 21.09.2022.

Da bi bio mir u svijetu mi na zapadu ocekujemo da rusi priznaju poraz da se ne unistimo sa atomskim bombama.Bas zanimljivo,nije za povjerovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije