Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE SKOČIO S 2. KATA'

Policija o slučaju zatvorenika koji je pobjegao iz bolnice: 'Progutani predmeti nisu žileti'

KBC Zagreb
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
07.03.2023.
u 14:36

Nakon brojnih natpisao o slučaju pobjeglog zatvorenika (42) policija iz PU zagrebačke na svojim je stranicama objavila izvješće kako bi istaknula činjenice koje je utvrdila u konkretnom slučaju

PU zagrebačka na svojim se stranicama osvrnula na medijske natpise o slučaju 42-godišnjaka koji je jučer pobjegao iz bolnice Rebro. Njihovo izvješće prenosimo u cijelosti. "Iako je u osobnom obraćanu medijima muškarac star 42 godine iznio svoje viđenje postupanja i poduzimanja mjera i radnji policije prema njemu, a što je u suprotnosti s činjenicama iz priopćenja jučer javno objavljenog na WEB stranicama Policijske uprave zagrebačke, još jednom ističemo utvrđeno dosadašnjim postupanjem. Naime, progutani predmeti, zbog kojih je muškarcu tijekom kriminalističkog istraživanja pružena liječnička pomoć, nisu žileti te oni nisu progutani u službenim prostorijama zagrebačke policije već nekoliko dana prije muškarčevog bijega iz zdravstvene ustanove. Dakle, nekoliko dana ranije navedeni su predmeti medicinskim zahvatom uklonjeni iz tijela 42-godišnjaka", pišu na stranicama PU.

"U srijedu, 1. ožujka 2023. godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskih delikata, policijski službenici IV policijske postaje Zagreb (Maksimir- Peščenica) su ga uhitili te je istog dana u popodnevnim satima, jer se požalio na zdravstvene poteškoće, prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb na hospitalizaciju. U četvrtak, 2. ožujka, u ranim jutarnjim satima, trenutak kada je liječnička vizita izlazila iz bolesničke sobe, a jedan policijski službenik bio ispred prostorije (a ne tri policijska službenika Jedinice specijalne i interventne policije), 42-godišnjak je iskoristio za bijeg kroz prozor sobe koja se nalazi u prizemlju zdravstvene ustanove, a ne kroz prozor 2. kata kako je citiran u pojedinim medijima", javljaju iz policije.

"Jučer oko 17.20 sati, na Medveščaku, u ugostiteljskom objektu na Ksaverskoj cesti, policijski su službenici pronašli i uhitili 42-godišnjaka te je današnjeg dana u prijepodnevnim satima  predan u Zatvor u Zagrebu zbog određenog mu istražnog zatvora. U konačnici, sumnja se da je osumnjičeni krajem prosinca 2023. i početkom veljače 2023. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, došao u dvije trgovine na području Maksimira. Po ulasku u trgovine osumnjičeni je s prodajnih polica uzeo ukupno pet parfema te ih sakrio u vrećicu koju je nosio sa sobom, a u čemu je uočen od strane zaštitara i djelatnica da bi potom uporabom tjelesne snage i prijetnji prilikom bijega pokušao zadržati otuđene parfeme dok je u jednom slučaju i uspio.

Nadalje se sumnja da je osumnjičeni od kraja studenoga 2022. do polovice veljače 2023. godine došao u četiri trgovine na području Maksimira, Medveščaka i Novog Zagreba gdje je iskoristio nepažnju i zauzetost zaposlenika da bi potom s prodajnih polica otuđio ukupno 56 parfema koje je odnio sa sobom. Osumnjičeni je u društvu zasad nepoznatog počinitelja, sumnja se, u istom vremenskom razdoblju posjetio i jednu trgovinu odjevnih predmeta u Novom Zagrebu gdje je po njemu dobro poznatom obrascu protupravnog i kažnjivog ponašanja otuđio dva kompleta trenirki, a zatim pobjegao. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 3.600 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv 42-godišnjaka podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela razbojničke krađe i tri kaznena djela krađe", navodi se u policijskom izvješću.

VIDEO: Uhićen mladić (18) koji je naoružan prijetio u zagrebačkoj školi, policija otkrila gdje su ga našli

Komentara 2

BE
Berri
14:55 07.03.2023.

Ima jedan pomalo zastarjeli pojam za ovakve. "Nepopravljiv"! Nema tu pomoći.

BE
Berri
14:50 07.03.2023.

Lik sve izmišlja. Od gutanja žileta, do toga da ide ratovati u Ukrajinu. Ako je zadnji puta za razbojstva i krađe dobio 5 godina i 9 mjeseci, a nije se opametio, sada mu treba dati 8 godina. Više mu ništaa neće biti kao prije jer je sada medijski zabilježen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije