Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA DOVRŠENA

Uhićen mladić (18) koji je naoružan prijetio u zagrebačkoj školi, policija otkrila gdje su ga našli

Zagreb: Konferencija za medije nakon incidenta u Klasičnoj gimnaziji u Križanićevoj ulici
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/2
06.03.2023.
u 17:56

Nakon tri sata potrage, policija je pronašla mladića koji je naoružan ušao u prostorije zagrebačke Klasične gimnazije

Nakon tri sata potrage uhićen je mladić koji je danas malo prije 14 sati naoružan hladnim oružjem ušao u prostor zagrebačke Klasične gimnazije i prijetio jednom učeniku. Policija izvještava kako je muškarac star 18 godina uhićen na području Medveščaka oko 17 sati.

Mladić je, prema izvješću policije, nakon što je zaprijetio učeniku pobjegao iz škole te se za njime ciljano tragalo na području Zagreba.

"Situacija je dosta traumatična i dogodila se krizna situacija u školi, danas između 13 i 14 sati, oko 15 do 2. Za vrijeme nultuga sata u školu je ušao nepoznati mladi čovjek i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku u razredu. Sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su posljedice, nitko nije ozlijeđen, učenik je sam izašao iz škole. Policija je pozvana, o daljnjem razvoju nemam konkretnije informacije" izjavila je ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić.

Zbog incidenta nastava nije prekinuta, no neki su učenici napustili školu, dodala je ravnateljica, napominjući da je u kontaktu s roditeljima te da su svi koji su je nazvali dobili upute za daljnje postupanje s djecom.

Martinić-Jerčić također je istaknula da je ispratila mladića, koji nije učenik Klasične gimnazije, iz škole nakon incidenta, navodeći da je izgledao "ljuto i rastreseno" te da, koliko je ona vidjela, nije imao ništa u rukama.

VIDEO: Uhićen mladić (18) koji je naoružan prijetio u zagrebačkoj školi, policija otkrila gdje su ga našli

Ključne riječi

Komentara 12

ZA
zagi101
18:51 06.03.2023.

toga je bilo i u Jugi , dobro se sjećam srednje škole osamdesetih

DU
Deleted user
19:34 06.03.2023.

Za primjer drugima, ovoga treba 2 godine dana poslat u Lepoglavu. Kao animatora slobodnog vremena (tijekom noći i ispod tuševa).

Avatar possibilis
possibilis
18:45 06.03.2023.

Opet americki uvozni proizvodi? Ovog nikad prije nije bilo kod nas. Nikad. Ni blizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije