Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrola prometa

Policija najavila veliku akciju: Na teren izlaze svi raspoloživi policajci

Zagreb: Policija provodi kontrolu brzine u prometu
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
20.04.2023.
u 17:20

Tako će policajci dežurati na lokacijama na kojima statistika pokazuje da je najviše prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom brzinom, ali i na lokacijama koje su predložili građani

Uz poruku ''poštujte ograničenja brzine, vozite oprezno i vodite računa o sigurnosti sebe i drugih'', policija je najavila kako će i ove godine provoditi ROADPOL-ovu akciju ''Speed Marathon'', odnosno akciju Brzina

Ravnateljstvo policije tako je najavilo kako će ovoga petka cijeli dan policajci nadzirati ceste i osiguravati propisana ograničenja brzine u prometu. ''U poduzimanje aktivnosti na području Republike Hrvatske 21. travnja bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa'', najavljuju iz policije. 

Tako će policajci dežurati na lokacijama na kojima statistika pokazuje da je najviše prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom brzinom, ali i na lokacijama koje su predložili građani. ''Nepropisna brzina i dalje je vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnih stradavanja na europskim prometnicama, stoga ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja sudionika u prometu i povećanju svijesti vozača o opasnostima prekoračenja propisanih zakonskih ograničenja'', poručuju iz Ravnateljstva policije. 

''Brzina određuje težinu sudara. Čak i malo povećanje brzine povećava rizik od ozljeda. Pješaci imaju 90% šanse preživjeti nalet vozila pri brzini od 30 km/h te manje od 50% šanse preživjeti nalet vozila pri brzini od 50 i više km/h. Prevelika brzina je glavni uzrok smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama. Želite li ostati živi i sačuvati živote drugih?'', poručuju.

>> VIDEO Hrvatska se može osjećati sigurno: Policajci u Šibeniku pokazali što rade u opasnim situacijama

Komentara 4

AV
Avimm
11:50 25.04.2023.

Lijepo je to ali bi bilo još ljepše kada bi zakon bio za sve isti

EZ
ezer
19:43 20.04.2023.

To je tako skoro svaki vikend, već znamo gdje stoje pa ćemo prilagoditi brzinu kretanja prema ograničenju. Iznenadili bi se da promjene mjesto za mjerenje brzine.

CA
cavecanem
17:54 20.04.2023.

Stara hrvatska riječ za policijski nadzor ROADPOL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije