Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDALJEN IZ SLUŽBE

Policajac za gazdu jedne tvrtke puštao ilegalce na granici kako bi mu bez ikakvih dokumenata došli raditi

TOP 100 u 2020 by PIXSELL
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/8
12.01.2024.
u 10:40

"Policijski službenik je rješenjem načelnika PU karlovačke udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, sukladno odredbama Zakona o policiji", kažu u PU karlovačkoj.

Nije prvi put da policija, tijekom istrage o krijumčarenju migranata, pronađe krivca i u vlastitim redovima. Bilo je tako do sada slučajeva da su policajci uhvaćeni da traže novac za prijevoz migranata do određene lokacije, a sada su iz PU karlovačke objavili da su kolegu policajca uhvatili u kaznenom djelu krijumčarenja migranata preko granice. Kako su pojasnili, kolega je u tom biznisu surađivao s mladim (34) vlasnikom jedne tvrtke, na čiji je nagovor od lanjskog ljeta 'zažmirio' na prolazak osoba bez ikakvih isprava preko Schengenske granice, a koje su onda trebale raditi za 34-godišnjeg gazdu tvrtke.

- Policijski službenici PU karlovačke proveli su u koordinaciji s USKOK-om kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom PU karlovačke i 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Policijskog službenika se sumnjiči da je od kolovoza 2023. godine do 11. siječnja 2024. godine na graničnom prijelazu na području PU karlovačke na traženje 34-godišnjaka, odgovorne osobe u trgovačkom društvu s područja Karlovačke županije, u više navrata omogućavao ulazak državljana trećih zemalja u Republiku Hrvatsku, a koji su dolazili neprijavljeno raditi u Hrvatsku za navedeno društvo - naveli su iz policije.

Tijekom istrage policija je doznala da je kolega na granici u tom poslu tražio pomoć i od drugih, policiji zasad nepoznatih policijskih službenika. Tražio ih je da odobre ulazak u Hrvatsku državljanima trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad, iako je znao zbog čega dolaze, a na što su on pristali te su prilikom obavljanja poslova granične kontrole odobravali ulazak navedenih stranaca u Hrvatsku.

- Policijski službenik je rješenjem načelnika PU karlovačke udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, sukladno odredbama Zakona o policiji. Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - kažu u PU karlovačkoj.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Božinović o migrantima

 

Komentara 5

NE
Nemanadimak
13:10 12.01.2024.

Kad su place male, oko njega svi to rade ,zivot je skup, zena puno kosta. Ima dobar film sa ovakvim scenarijem. Zanimljivo za pogledati jer eto to je zivot i istu stvar rade i oni na vecim funkcijama pa njima niko nis ne moze i znatno vece novce uzmu.

Avatar bimbopus
bimbopus
06:30 13.01.2024.

Da je vlasnik tvrtke zaposlio na crno državljane Nepala ili Indije bio bi pohvalhen od Plenkija ali zaposliti osobe van šengena iz susjedstva je nedopustivo.

DU
Deleted user
11:29 12.01.2024.

Mi na zapadu ćemo za pare uništit sami sebe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije