Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pijanka u Komletincima

Policajac i vojnici potukli se u kafiću, ali nisu bili na alkotestu jer su – otišli

policija ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
25.05.2020.
u 09:10

Dva vojnika i policajac prijavljeni su zbog remećenja javnog reda i mira. Drugi je policajac prijavljen jer nije pomogao kolegama

Jedva da se slegla prašina zbog trojice pijanih policajaca koja su u kružnom toku u Županji srušila dva prometna znaka, pobjegla s mjesta nesreće, opirala se privođenju, vrijeđala kolege koji su bili na intervenciji te naposljetku završila na trežnjenju, odbivši kazati tko je vozio, a u istoj policijskoj upravi – Vukovarsko-srijemskoj – plavci se opet moraju baviti sami sobom. Ovoga se puta radi o lumpovanju koje je preraslo u tučnjavu u birtiji koja je radila duže no što je smjela te razbijanju jednog automobila. Akteri su bili i dvojica graničnih policajaca te dvojica vojnika.

O događaju – ni riječi

Policajci su bili izvan službe, no ići će na disciplinski, jedan zato što je bio aktivni sudionik nereda (protiv njega je podnesen i optužni prijedlog), drugi jer nije ništa poduzeo i pokušao pomoći kolegama koji su došli na intervenciju. Što se pak tiče vojnika, policija će “zbog utvrđene sumnje u prekršajnu odgovornost djelatnih vojnih osoba izvijestiti nadležnu službu Ministarstva obrane Republike Hrvatske”.

Je li tko od činovnika bio pijan, službeno nikada nećemo znati zato što su se, obrazlaže policija, “navedene osobe udaljile s mjesta događaja nakon narušavanja javnog reda i mira pa zbog odmaka vremena događaja i identificiranja te pronalaska počinitelja nije provedeno ispitivanje njihove alkoholiziranosti”. Narušavanje javnog reda i mira zbilo se pola sata iza ponoći 13. svibnja u Komletincima, selu u sastavu Grada Otoka kod Vinkovaca. Ni o ovom, baš kao ni o događaju u Županji koji se zbio četiri dana ranije, ni policijska uprava Vukovarsko-srijemska ni MUP nisu smatrali da bi mogli zanimati javnost pa o njima nisu ni izvijestili.

U oba su slučaja događaje potvrdili tek nakon upita Večernjeg lista. Prema odgovoru koji smo dobili, policija se na intervenciju bila zaputila nakon dojave o glasnoj glazbi. U kafiću su te večeri bilI uglavnom seljani. Valjda su ljudi bili željni druženja, a na vrh im je glave bilo i socijalne distance pa se popilo i zapjevalo, da bi na kraju, kako to obrazlaže policija, “više osoba narušavalo javni red i mir”.

Dvojica policajaca koja će ići na disciplinski su iz Komletinaca, jednom je 31, drugom godina više. Stariji je poznat i izvan granica sela – pjevač je, a policajci kažu da ih često uveseljava glasom na njihovim feštama. “Po dojavi o glasnoj glazbi u tom objektu intervenirala je policijska ophodnja koja je u prostorijama objekta zatekla ugostiteljskog djelatnika, a na terasi između ostalih osoba i 61-godišnjaka iz Komletinaca u vidno alkoholiziranom stanju.

Policijski službenici namjeravali su udaljiti osobe koje su zatekli u blizini objekta te su zbog pružanja pasivnog otpora i vrijeđanja bili prinuđeni 61-godišnjaka privesti u policijsku postaju uporabom sredstava prisile. Prije zadržavanja u postaji, u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci analizom krvi i urina utvrđena mu je koncentracija od 2,10 g/kg alkohola u organizmu. Glede narušenog javnog reda i mira policija je prekršajno prijavila 61-godišnjaka, dok je o prekoračenju dopuštenog vremena rada ugostiteljskog objekta izvijestila Državni inspektorat”, piše u odgovoru glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Dragoslava Živkovića. U srazu alkohola i ludila stradao je i jedan osobni automobil, navodno skupocjeni Audi A5 jednog mještanina.

Zanimljivo, vlasnik nije stavio prijedlog za kazneni progon počinitelja kaznenog djela. Da jest, policajci bi bili kazneno prijavljeni za oštećene tuđe stvari i udaljeni iz službe. Kako bi se taj scenarij izbjegao, navodno su se s vlasnikom dogovorili da mu plate štetu, bez prijave. Neslužbena je interpretacija događaja kako je to i razlog što su policajci tek nakon dva-tri dana dali kolegama službenu izjavu o incidentu iako je u takvim ili sličnim situacijama policajac dužan odmah o svemu izvijestiti svog nadređenog rukovoditelja.

Razbili mu auto, a nije prijavio

Policija potvrđuje da vlasnik automobila nije tražio kazneni progon, a što se tiče sudjelovanja graničnih policajaca te vojnika u neredu u Komletincima, navode da je “prekršajnim istraživanjem utvrđeno da su javni red i mir narušavali 24-godišnjak, inače djelatna vojna osoba, 29-godišnjak, također djelatna vojna osoba, te 31-godišnjak, inače policijski službenik PU vukovarsko-srijemske izvan službe”. S obzirom na to da su se udaljili iz kafića pa ih je trebalo identificirati i pronaći, protiv njih je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira redovitim putem.

Događaju je nazočio i 32-godišnjak, također policijski službenik PU vukovarsko-srijemske, koji nije narušavao javni red i mir. Zbog nedoličnog ponašanja izvan službe 31-godišnjeg policijskog službenika, kao i zbog nepoduzimanja obvezujućih mjera vezanih za narušenu sigurnost te javni red i mir od strane 32-godišnjeg policijskog službenika bit će proveden disciplinski postupak, stoji u odgovoru koji potpisuje policijski glasnogovornik Živković.

Komentara 6

CR
croban1111
10:46 25.05.2020.

Opet jedan članak da bi se sankcionirali komentatori određenog svjetonazora. Ako je i od vl-a, previše je. Mislim da poslije ovih izbora više neće moći ovako, bit će opet traženja radnih mjesta. Živi bili pa vidjeli. I da ne zaboravim, sretno u budućoj potrazi vl-ovci.

VK
vk52
09:45 25.05.2020.

Ako nesto ucinis nezakonito dobijes prijavu,ako nista ne ucinis dobijes opet prijavu??? Cudna zemlja cudna drzava!!!!!!!!

PL
platana
10:43 25.05.2020.

olos u drzavnoj sluzbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije