Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUTNE VODE

Policajac dao značku kriminalcu te zajedno s njim varao

bomba
Arhiva VL
25.02.2010.
u 12:13

Kaštelanskog policajca Ivicu L. (41) očekuje stegovni postupak jer je u svibnju prošle godine dao svoju službenu iskaznicu i značku poznatom prevarantu Alenu Novakoviću (38), a policiji je prijavio da ih je izgubio.

SPLIT - Kaštelanskog policajca Ivicu L. (41) očekuje stegovni postupak jer je u svibnju prošle godine dao svoju službenu iskaznicu i značku poznatom prevarantu Alenu Novakoviću (38), a policiji je prijavio da ih je izgubio.

Policajac je oženio Novakovićevu rođakinju, a kako bi njegova laž o krađi značke i iskaznice bila uvjerljivija, prijavio je i da su mu nestali i blokovi na kojima ispisuje kazne. Novaković je u iskaznicu stavio svoju fotografiju i tako preuzeo identitet Ivice L., a pokušali su prevariti mamu i sina iz Rijeke Kristinu M. (61) i Klaudija B. (43).

Ona je bila uvjerena da ima posla s policijom pa je povjerovala Novakoviću i dala mu dokumentaciju za prodaju zemljišta površine 596 četvornih metara u Rijeci. Policajac je 17. veljače kod javne bilježnice u Solinu ovjerio sporazum o investiranju i gradnji na Kristininu zemljištu, a 19. veljače Novaković je kod javne bilježnice u Rijeci ovjerio generalnu punomoć za raspolaganje njezinim nekretninama. Tako su došli u posjed zemljišta koje su namjeravali prodati, a novac su planirali podijeliti.

Policija je obavila pretragu, a u iznajmljenoj kući u Debeljaku koju je koristio Novaković našli su još mnoštvo slične dokumentacije, ali na ime drugih osoba. Provjerom računa Ivana L. utvrdili su da mu je Novaković u nekoliko navrata uplaćivao po 100, 200 kuna, a sumnjaju i da je na račun polagao i veće iznose, ali je pri tim uplatama koristio drugo ime.

Novaković ima više od 120 kaznenih prijava uglavnom zbog prijevara i krivotvorenja isprava, a policija je utvrdila da se koristi i lažnim imenima predstavljajući se kao Alen Filipović ili Enis Tante. Nakon obrade policajac je pušten, a Novaković je odveden u splitski zatvor jer je za njim PU istarska raspisala čak devet potraga.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar sultan46
sultan46
16:42 25.02.2010.

issss,, jakom mudo,,uplacicao mu po 100 i 200 kuna,,pa dobro ljudi ko je lud sada,,sto nehvataju one sa milijonskim prevarama a ne tu neke jajare,,

SL
slavonac123
19:45 25.02.2010.

Sramota šta kod nas radi u policiji, ovo je nevjerovatno to je za svaku osudu, treba više kazniti tog policajca nego prevaranta.

SP
spelly
21:04 06.03.2010.

ovo mu nije prvi put da je napravio kazneno djelo samo što se u prošlosti izvlaćio na razne naćine uz pomoć vrha splitske policije ivana merćepa koji bi i sam trebao završiti iza brave da u ovoj državi postoji zakon i red , lalić je poznat kao nasilnik i ćovjek lošeg morala to nam dovoljno govori kakva je hrvatska policija sve jad i bijeda čast onim poštenim policajcima koji časno , pšteno i teško zarađuju svoj kruh svagdanji .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije