Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Pokušao ga zatući sjekirom pa osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora. U zatvoru će provesti osam mjeseci

Zbog najavljenih hladnoća pojačan prodaja drva u Šibensko-kninskoj županiji
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.10.2021.
u 16:02

Prema optužnici, Elmin Salihović teretio se da je 11. svibnja 2015. 15 minuta iza ponoći u Ulici III. Struge 40 ušicom sjekire u glavu udario Senada Grudića koji je pao i onesvijestio se.

Elmin Salihović (25) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora jer je 2015. sjekirom pokušao ubiti Senada Grudića. Od izrečene kazne u zatvoru će provesti osam mjeseci, a ostak mu se mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od tri godine.

Kao olakotno cijenjen mu je protok vremena od počinjenja djela, što je u vrijeme počinjenja djela bio mlađi punoljetnik te što je otac dvoje  djece. Istom presudom njegov otac Jasmin Salihović nepravomoćno je oslobođen optužbe da je sa sinom sudjelovao u pokušaju ubojstva, dok je Mirsad Grudić za opće opasnu radnju  nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i dva mjeseca zatvora. Pola godine će morati provesti u zatvoru, a osam mjeseci mu se mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od dvije godine. Riječ je o ponovljenom postupku jer je dvije ranije presude ukinuo Vrhovni sud.

Prema optužnici, Elmin Salihović teretio se da je 11. svibnja 2015. 15 minuta iza ponoći u Ulici III. Struge 40 ušicom sjekire u glavu udario Senada Grudića koji je pao i onesvijestio se. Nakon toga Mirsada Halilović trčeći je došla na mjesto događaja i počela vikati i dozivati pomoć zbog čega se Elmin Salihović udaljio. Za to vrijeme Mirsad Grudić (46), iako svjestan da se na tom mjestu okupio veći broj ljudi, je iz pištolja ispalio dva hica od  kojih je jedan pogodio Mirsadu Halilović u lijevu potkoljenicu nanijevši joj strijelne rane područja koljena i potkoljenice i prijelom lijeve goljenične kosti.

Što se tiče Jasmina Salihovića, on se teretio da se sa sinom dovezao do kuće Senada Grudića. Izašli su iz vozila da bi ga potom Jasmin Salihović drškom pištolja udario u glavu od čega se Grudić  onesvijestio. No kako te navode tužiteljstva nitko od svjedoka nije potvrdio, on je nepravomoćno oslobođen optužbi.

- Nije istina da je optuženi postupao u strahu za oca. Na sreću za oštećenika izbjegnuta je smrtna posljedica - rekla je Jadranka Kos, sutkinja zagrebačkog Županijskog suda obrazlažući nepravomoćnu presudu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije