Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA Kava na rivi 'jeftinija' zbog cijene parkiranja

Poglavarstvo Šibenika prepolovilo cijenu parkiranja

12.06.2009.
u 16:32

Samo nekoliko dana prije održavanja drugog kruga izbora za gradonačelnika Krešimirova grada Poglavarstvo Šibenika smanjilo je 50 posto cijene parkiranja u nultoj zoni, odnosno u staroj jezgri grada.

Noću besplatno
Umjesto dosadašnjih 10 kuna za svaki započeti sat parkiranja na šibenskoj rivi cijena će biti pet kuna, s time što se noću, odnosno od 21 sat do 7 sati ujutru, plaća samo prvi sat parkiranja.

– S obzirom na to da će trebati mnogo vremena da se konstituiraju Gradsko vijeće i Poglavarstvo, htjeli smo u međuvremenu nešto učiniti i izaći u susret Šibenčanima. Odluka o jeftinijem parkiranju stupila je na snagu odmah, ali je naknadno još treba potvrditi Gradsko vijeće – rekla je gradonačelnica Neda Klarić. Ljetnu cijenu od deset kuna po satu Šibenčani i njihovi gosti plaćali su od 1. lipnja, da bi 10. lipnja, danom donošenja odluke, bila smanjena na pet kuna.

– Parkiranje na rivi treba ukinuti jer ona mora biti šetalište, a ne parkirališna zona. Kako je to previše očekivati, mišljenja sam da je i odluka o smanjenju cijene glupa jer će sada riva bit zakrčena automobilima, bit će nemoguće onuda proći, a kamo li se prošetati – kažu Ivan i Marija, bračni par iz Šibenika.

Antirecesijske mjere nisu utjecale na ostale parkirališne zone u gradu pa će sat parkiranja u susjednoj Dragi, na Autobusnom kolodvoru, i dalje biti šest kuna, kao i pet kuna na glavnome gradskom trgu Poljani.

Spomenička renta
Gradska uprava do sada je već smanjila izdvajanja za komunalni doprinos i spomeničku rentu s pet na tri kune, a deset posto pojeftinile su i najamnine svim zakupnicima gradskih poslovnih prostora i najmoprimcima gradskih stanova.

Šibenski obrtnici u suradnji s Obrtničkom komorom traže još smanjenje cijena zakupa zimskih štekata, smanjenje poreza na tvrtku te rješavanje Obrtničkoga doma i osiguranje mikrolokacije u zoni Podi. Svi zahtjevi su na čekanju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije