Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUČAN SLUČAJ

Podignuta optužnica: Sumnja se da je više puta silovao djevojku. Ostala je trudna i rodila je

Osijek: Nasilje nad ženama, ilustracija
Davor Javorovic/Vecernji list
21.04.2023.
u 11:17

Za ovakvo kazneno djelo muškarcu prijete najmanje tri, a najviše 10 godina zatvorske kazne, a moguće je da će mu se suditi u odsutnosti

Na sudu na sjeveru Hrvatske podignuta je optužnica protiv muškarca i to zbog silovanja djevojke u više navrata, nakon čega je ona zatrudnjela i rodila dijete. Kako doznaje Danica.hr, optužnica se bazira na iskazu žrtve koja je rekla da je muškarac ''primjenom sile, na osobito okrutan i ponižavajući način, protivno njezinoj volji te unatoč njezinim pokušajima da ga odgurne od sebe, u više navrata obavio spolne odnose s njom, čemu je bila nazočna još jedna osoba''. 

''Od tih nasilnih spolnih odnosa zadobivala je ozlijede i krvarila te je ostala trudna i rodila zajedničko dijete'', navodi se u rješenju kojim je podignuta optužnica. Njene navode potvrdile su i tri svjedokinje kojima se djevojka povjerila, njezini roditelji te svjedokinja koja je od svoje sestre doznala da je ''žrtva pričala kako ju je okrivljenik zlostavljao, tukao i vrijeđao je''.

Dostavljena je i medicinska dokumentacija kojom je kod žrtve potvrđena dijagnoza "povratnog depresivnog poremećaja i da je žrtva opterećena aktualnim i ranijim traumatskim iskustvima''. Također, u optužnici stoji kako je muškarac ''počinio kazneno djelo silovanja u produljenom trajanju na štetu djevojke jer ju je u više navrata uporabom sile prisilio na spolni odnošaj i s njom izjednačenu spolnu radnju, s tim da je djelo počinjeno na osobito okrutan i ponižavajući način, a žrtva je ostala trudna''. Za ovakvo kazneno djelo muškarcu prijete najmanje tri, a najviše 10 godina zatvorske kazne, a moguće je da će mu se suditi u odsutnosti jer trenutačno živi i radi u dalekoistočnoj zemlji tako da je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

>> VIDEO Ženu izbo i bacio u septičku jamu, tri mjeseca lagao da ga je ostavila... Osuđen na 20 godina

Komentara 4

Avatar KalebJosua
KalebJosua
12:34 21.04.2023.

U kojoj dalekoistočnoj zemlji. Rado bi ga posjetio i riješio slučaj po zakonu u dalekoistočnoj zemlji!

TR
Tripoli
12:46 21.04.2023.

Manjine su naše blago...

DU
Deleted user
11:36 21.04.2023.

Da li će se po ovome slučaju oglasiti Željko Markić i "u ime obitelji" ili im ovakvi slučajevi nisu bitni??!??!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije