Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb lovi treći naslov

Počelo glasovanje za najbolju adventsku destinaciju u Europi

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
02.12.2017.
u 17:22

Glasovanje traje do 11. prosinca, a svoj glas možete dati i vi na stranicama organizacije European Best Destinations

Dvije godine za redom Zagreb je bio proglašen najljepšom adventskom destinacijom u Europi. Glavni grad Hrvatske sad juri i treći naslov pa se i ove se godine našao u konkurenciji 24 grada koji pretendiraju na laskavu titulu najboljeg grada za prednovogodišnju zabavu.

Slogan ovogodišnjeg Adventa je "Šećer dolazi na kraju.. godine".  Program će trajati 40 dana, s ukupno više od 300 različitih događanja,

Složbeno, Advent u Zagrebu počinje danas paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu u 19:50 sati. Kasnije navečer na trgu Zrinjevac upaliti i središnja blagdanska rasvjeta te otvoriti Ledena bajka s klizalištem ispred Umjetničkog paviljona na Tomislavovom trgu.

1/8

Još jučer u podne počela je akcija besplatne vožnje tramvajem svakog vikenda, od petka u podne do nedjelje u ponoć, i sve tako do 7. siječnja.

Ove godine u programje uvrštena i Vila Prekrižje u sklopu Ureda Predsjednice. Danas je tako bila otvorena za posjetitelje koje je dočekala predsjednica Republike. Vila je ukrašena u slavonskom stilu s tradicionalnim elementima, a božićnom ozračju pridonijet će i Kulturno umjetničko društvo Turopolje te ansambl Strauss. Vila Prekrižje bit će otvorena svaki dan od 16 do 20 sati, a ZET organizira posebne autobusne linije.

Sutra se otvara i Advent na Gornjem gradu, gdje će se i ove godine održavati programi na platou Gradec, u galeriji Klovićevi dvori, na Vranicanijevoj poljani, u tunelu Grič, na Strossu i drugim mjestima.

Nastavlja se i program Adventa na Europskom trgu, u Marićevom prolazu, na Kaptolu (žive jaslice ispred katedrale) i na ulicama u središtu grada s Božićnim sajmom.

U sklopu Adventa otvorene su i tri velike izložbe, među kojima "Mind from the future" o Nikoli Tesli, a zanimljivost su i božićni koncerti s balkona na više lokacija te novogodišnja smjena straže.

Advent u Zagrebu je dosad dva puta za redom bio pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination, a ove godine po tu 'titulu' kreće treći i zadnji puta, a svi koji žele glasovati to mogu učiniti do 11. prosinca na web stranicama organizacije European Best Destinations.

Glasovanje traje do 11. prosinca, a svoj glas možete dati ovdje.

 

Komentara 11

PO
posluzitelj
20:20 02.12.2017.

Koja to tocno organizacija vodi to glasanje i gdje joj je sjediste? Trolaju vas ko volove :)

Avatar liquidsky
liquidsky
20:46 02.12.2017.

Remetinec.

Avatar svojeja
svojeja
18:38 02.12.2017.

Zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije